luni, aprilie 15, 2024
spot_img

FOTO. Galele Feroviare – premiile de excelență în domeniul feroviar

Grand Hotel București a găzduit joi seară a XV-a ediție a evenimentului Galele Feroviare organizat de Club Feroviar, după câțiva ani de absență cauzați de pandemie.

Evenimentul a a avut drept rol evidențierea celor mai importante contribuții în domeniul feroviar, aflându-se acum 18 ani la prima ediție. Din cauza faptului că pe durata pandemiei acesta nu a fost posibil, ediția de joi a fost „doar” a XV-a și, prin urmare, și-a propus să consemneze și vârfurile domeniului din ultimii trei ani.

Galele Feroviare, prilej de networking

Galele Feroviare au reunit joi seara, într-o sală plină a hotelului menționat, respectiv Sala Rondă, reprezentanți ai industriei feroviare, ai companiilor publice de transport feroviar, ai lumii universitare, reprezentanți ai companiilor străine, dar și autohtone – Alstom, CRRC, Siemens, Knorr-Bremse, Bozankaya Turcia, PESA Polonia, Astra Vagoane Călători, Atelierele CFR Grivița, Alvirom, ACCF, Baicons, Chimtitan, Contrail, E-P Rail, Novatech, Novatex, Tehmin, voestalpine Railway Systems etc.

Pe lângă decernarea premiilor, Galele au fost un prilej bun de networking între participanți. Un rol important l-a avut prezentatoarea retrospectivei evenimentului, Carmen Filipescu, un specialist care și-a construit întreaga carieră în domeniul transportului feroviar de călători, dar și persoanele care au decernat premiile – Mihai Frumosu, expert BEI, Gabriel Stanciu (CEO Alstom Transport România), Mihai Barbu (director general Telecomunicații CFR și președinte CA Metrorex), Emil Voinea (CEO Siemens Mobility), prof.dr.ing. Gabriel Popa (Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București), Corneliu Vișoianu (Ministerul Transporturilor și Infrastructurii), Vintilă Mocanu (fost director general Vae Apcarom), Marius Adăscăliței (Managing Director voestalpine Railway Systems) și Mihai Roșeanu (director general Carieră Feroviară în România).

Au fost acordate următoarele premii de excelență în domeniu:

  • Pentru încurajarea transportului public – Smart City Brașov pentru proiectul de transport public pe cablu
  • Dezvoltarea și modernizarea transportului public – Primăria Municipiului București
  • Activitatea industrială – Astra Vagoane Călători
  • Dezvoltarea transportului local pe șină – Primăria Municipiului Oradea și Oradea Transport Local cu un program amplu de dezvoltare a transportului metropolitan
  • Carieră Feroviară în România – GFR și Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București

Premii de excelență pentru întreaga activitate, aferente inclusiv anilor în care Galele nu au putut fi organizate:

  • Dr.ing. Mihai Marcu, Tehmin Brașov
  • Prof.dr.ing. George Stoicescu
  • Dr.ing. Nicolae Ionescu, fost președinte al SNCFR
  • Dr.ing. Ioan Buciuman

Un moment deosebit a fost evocarea personalității și contribuției în domeniu a inginerului Octavian Udriște, președinte de onoare al Club Feroviar care, din păcate, nu a putut fi alături de organizatorii evenimentului.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole