spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Fost director general al CFR Călători, pe podium la Gala Premiilor Transportului Public

Un fost director general al CFR Călători a fost premiat la Gala Premiilor Transportului Public, care a avut loc joi seara la București.

„Suntem onorați că proiectul Tren Metropolitan Bucureşti – Ilfov a fost premiat în cadrul Galei Premiilor Transportului Public – ROPAT 2022 pentru excelență în serviciul feroviar de călători. Proiectul a fost realizat de TPBI în colaborare cu Primăria Municipiului București, Consiliul Județean Ilfov şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, scopul fiind introducerea serviciilor de tren metropolitan în regiunea Bucureşti – Ilfov, folosindu-se de infrastructura feroviară deja existentă. Toți banii investiți în trenul metropolitan provin din fonduri europene. Din cele 960 de milioane de euro, 614 milioane reprezintă achiziția de trenuri noi, moderne, restul fiind destinați investițiilor în infrastructură”, se arată într-o postare de pe pagina oficială de Facebook a TPBI.

Iosif Szentes, premiat la Gala Premiilor Transportului Public

Gala Premiilor Transportului PublicReuniunea Operatorilor, Producătorilor și Autorităților din Transportul Public (ROPAT) este primul eveniment de anvergură dedicat transportului public din România. Evenimentul este organizat de Asociația Română pentru Smart City în zilele de 27 și 28 octombrie 2022 la sediul central al Camerei de Comerț și Industrie a României.

„Acest premiu aparține multora. Nu-l puteam obține fără sprijinul întregii echipei a TPBI, fără efortul domnului Ștefan Roșeanu (președintele Autorității pentru Reformă Feroviară – n.red.), care a demarat acest proiect, fără efortul colegilor care au lucrat zile, chiar și nopți pentru acest prim pas în realizarea Trenului Metropolitan București – Ilfov. De asemenea, le mulțumim partenerilor noștri: Primăria Municipiului București, Consiliul Județean Ilfov, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, CFR SA, ARF”, a declarat directorul Direcției Dezvoltare Transport Feroviar din cadrul TPBI, Iosif Szentes.

Iosif Szentes a fost director general al Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA din data de 10 martie 2015 și până pe 21 martie 2018, când a fost înlocuit cu Leon Bărbulescu.

Ultimele Articole