spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

FOTO Gruia Stoica și Ludovic Orban, premiați pe aceeași scenă la Gala Premiilor Capital 2019

Premierul Ludovic Orban și președintele Grampet Group, Gruia Stoica, s-au numărat printre cei care au fost premiați la Gala Premiilor Capital 2019.

Gala Premiilor Capital 2019
Gruia Stoica alături de ambasadorul Israelului, David Saranga

În cadrul galei aniversare ce a avut loc miercuri seara, au fost premiați oamenii care au inspirat România în anul 2019.

La evenimentul au participat numeroase personalități ale scenei politice, din lumea afacerilor, vedete de televiziune, influenceri și artiști, informează revista Capital. Mai mult, la Gală au participat premierul României, Ludovic Orban, și miniștri din noul Cabinet.

În cadrul Galei au fost acordate trofee și diplome de excelență oamenilor care prin viziune, determinare, perseverență și performanţă au reușit să se facă remarcați în România, indiferent de domeniul de activitate.

Primul premiu al serii i-a fost acordat premierului României, Ludovic Orban, căruia i-a revenit titlul de ”Politicianul Anului”. Premiul ”Ambasadorul Anului” a fost acordat Excelenței Sale David Saranga, ambasadorul Israelului în România, diplomatul care s-a remarcat cel mai mult în acest an prin acțiunile sale.

Premiul pentru dezvoltare și strategie, primit de Gruia Stoica la Gala Premiilor Capital 2019

La categoria ”Campionul anului în antreprenoriat”, ”Premiul pentru dezvoltare și strategie” i-a fost înmânat lui Gruia Stoica, președintele Grampet Group.

Compania a reușit să semneze un contract de miliarde, despre care a vorbit la Gala Premiilor Capital. „Anul trecut, în 2018, am semnat contractul cu Transcaspica, o societate care este acreditată de patru Guverne. Este vorba despre Guvernele din China, Kazahstan, Azerbaidjan și Georgia pentru crearea Drumului Mătăsii. Este o ambiție a președintelui Chinei, țară care investește peste două mii de miliarde în acest proiect. Anul acesta, deja am pregătit terenul pentru ca în ianuarie să facem primul transport pe midle coridor, transport de la Portul Batumi, la Constanța”, a dezvăluit Gruia Stoica.

A debutat în business la doar opt ani, fiind plătit în ouă și cozonaci

Gruia Stoica și-a făcut debutul în business la doar opt ani, când de Paști a improvizat un carusel pentru copiii din satul său. Era plătit în ouă și cozonaci la acea vreme, dar 16 ani mai târziu devenea milionar. Absolvent al Institutului Politehnic, Gruia Stoica și-a deschis prima afacere în anii 90, când avea doar 21 de ani. Acum, Grupul Grampet este una dintre cele mai puternice companii din România.

Grupul Grampet s-a dezvoltat de la an la an, iar acum are o cifră de afaceri de 348 milioane de euro. În acest an a câștigat cu compania sa și prestigioasa competiție de la Londra Emerging Europe. „Pe vremuri, industria feroviară era considerată a doua armată a țării și ca-n armată nu prea avem timp de ținut discursuri. Aș vrea să mulțumesc managerilor grupului Grampet cât și celor 7.000 de angajați din grup fără de care nu aș fi fost aici, în fața dumneavoastră și fără de care nu aș fi pus steagul țării în 10 țări din Europa, începând de la Marea Nordului, în Germania, până la Marea Neagră, în România și Bulgaria. Și de asemenea, spre Maria Adriatică, în Slovenia, Croația, Muntenegru. Anul trecut, am ajuns și în Marea Egee, în Grecia. După cum îmi place să spun, am reușit într-un timp de 20 de ani de zile să creăm o coloană vertebrală de la Marea Nordului, la Marea Neagră. În 2002, când am ieșit pentru prima dată din țară, a fost nu pentru a face bani neapărat, ci pentru a arăta că și noi românii putem să facem ceva și să încurajăm tineretul să meargă în afara țării și să aducem și să învățăm din experiența occidentală”, a spus omul de afaceri la Gala Capital.

Ultimele Articole