spot_img
duminică, ianuarie 29, 2023
spot_img

Gafele lui Mircea Geoană: Cine merge mai repede, locomotiva sau vagonul

Vrând să fie plastic într-un talk show cu Marius Tucă, Mircea Geoană a făcut unele afirmații neinspirate privind viteza de circulație a locomotivelor și vagoanelor. Gafele lui Mircea Geoană au ajuns celebre.

„(E o greșeală – n.red.) să crezi că într-un fel există un efect de tracțiune. Faptul că ești parte din piața unică, din UE, din NATO, automat te-ar trage. Nu! Te trage dacă ești ultimul vagon, locomotiva tot timpul va merge mai repede decât ultimul vagon. De fapt și cel care imită nu va fi niciodată mai bun decât originalul”, a filozofat Mircea Geoană (minutul 52.30) încercând să spună de fapt că direcția este stabilită de locomotivă, fără a ignora importanța unui vagon într-un tren.


Mircea Geoană este unul dintre românii ajunși în cele mai înalte poziții de conducere într-o structură euro-atlantică, deținând funcția de secretar general adjunct NATO. De-a lungul anilor a făcut unele declarații controversate, care la un moment dat i-au adus apelativul de „prostănac” din partea liderului PSD de la acel moment, respectiv Ion Iliescu.

Gafele lui Mircea Geoană au ajuns cumva celebre

Ion Iliescu l-a făcut în 2005 „prostănac” pe Mircea Geoana în plină şedinţă a grupului senatorial PSD. Spre stupoarea asistenţei, la un moment dat, când se discuta un subiect legat de situaţia parlamentară a PSD, Ion Iliescu a spus că „Mircea Geoana s-a purtat ca un prostănac între cele două tururi de scrutin ale prezidenţialelor, când s-a dus prin ţară şi a spus că UDMR va fi alături de PSD la guvernare”. Ion Iliescu a apreciat atunci că aceste afirmaţii ale lui Mircea Geoana au dus la pierderea unui număr important de voturi în Transilvania, ceea ce, în final, a însemnat pierderea alegerilor prezidenţiale de către Adrian Năstase.

Ultimele Articole