spot_img
marți, martie 21, 2023
spot_img

Gabriela Firea despre Liviu Dragnea: le-a impus miniștrilor Transporturilor să nu mă ajute

Le-a impus miniștrilor Transporturilor să nu mă ajute, a declarat primarul general Gabriela Firea despre Liviu Dragnea. Chiar dacă nu a menționat explicit, edilul s-a referit la încercările ei repetate de a prelua la Primăria Capitalei Metrorex și Centura Bucureștiului.

Gabriela Firea despre Liviu Dragnea Metrorex la Primăria Capitalei bariera la Petricani licitația pentru tramvaie Firea vrea să facă Mersul Trenurilor rezultatul licitației pentru tramvaie licitația pentru tramvaie metroul la Primărie Gabriela Firea comisar european Gabriela Firea atacă

Primarul general al Capitalei susține că a fost „blocată” de propriii colegi din PSD în ceea ce priveşte proiectele de dezvoltare a Bucureştiului și l-a acuzat pe fostul lider al partidului Liviu Dragnea că, personal, le-a impus miniştrilor Transporturilor să nu o ajute, ”pentru a nu creşte politic”. Ea a ”amenințat” cu o candidatură independentă şi a precizat că se va retrage din PSD dacă va constata că la şefia partidului vor ajunge oameni „preocupaţi de propriile proiecte, de ambiţia lor de mărire”.

Gabriela Firea despre Liviu Dragnea: nu trebuie să-i mințim pe oameni

„Îmi pare rău că îi supăr pe unii dintre colegii mei când repet de fiecare dată, dar este normal să spunem adevărul, nu trebuie să-i minţim pe oameni. Eu am fost blocată inclusiv de către colegii mei din PSD. Îmi pare rău că domnul Dragnea este unde este, dar dumnealui personal a impus miniştrilor Transporturilor să nu mă ajute, pentru a nu creşte politic şi pentru a nu pretinde să preiau partidul sau să doresc să candidez la prezidenţiale. S-a dovedit că eu nu am avut în intenţie nici să preiau partidul, nu am vrut să fac un astfel de joc meschin şi nu am vrut nici să candidez la prezidenţiale”, a spus Gabriela Firea duminică, într-o emisiune la Antena 3.

Supărarea edilului e legată de Metrorex și Centura Capitalei

Chiar dacă nu a menționat explicit supărarea sa la adresa miniștrilor PSD ai Transporturilor (Răzvan Cuc, Felix Stroe și Lucian Șova), este vorba de intenția sa, nematerializată, de a prelua Metrorex și Centura Capitalei.

Ultima oară, pe 10 ianuarie 2020, Gabriela Firea a repus pe tapet intenția sa de a trece Metrorex la Primăria Capitalei și s-a plâns că nu poate lupta singură cu poluarea din București. Nu a fost însă pentru prima oară când edilul a declarat că vrea să transfere metroul la PMB.

În noiembrie 2017, ea spunea că metroul ar trebui să fie în coordonarea municipalităţii, dar că acest lucru nu s-a înţeles până acum “probabil din anumite interese”. Primarul a spus că Guvernul poate să rămână în continuare proprietar al Metrorex, însă municipalitatea trebuie să asigure administrarea şi investiţiile, pentru că “aşa se întâmplă în toate capitalele europene”, precizând că i-a transmis acest lucru şi ministrului Transporturilor de la acea vreme, Felix Stroe.

Ideea a fost reiterată și în martie 2018. “Am făcut această solicitare, printr-o decizie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ca metroul să fie transferat la Primăria Generală a Capitalei, nu doar pentru a ne prinde o floare la butonieră (…) Noi suntem primii interesaţi să investim (…), să grăbim lucrările, spre exemplu la magistrala Drumul Taberei, şi să urgentăm ceea ce abia acum se demarează şi cu paşi foarte mici faţă de necesităţi – metroul către aeroportul internaţional”, spunea atunci Firea.

Ultimele Articole