spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

Gabriela Firea atacă gratuit Club Feroviar, dar nu neagă că turcii de la Durmazlar sunt pe primul loc

Primarul general Gabriela Firea atacă gratuit Club Feroviar, acuzând publicația noastră de distribuirea de informații ”speculative și manipulatoare”. Edilul șef nu neagă că turcii de la Durmazlar sunt pe primul loc la licitația pentru tramvaie organizată de Primăria Municipiului București.

Gabriela Firea atacă

Club Feroviar a publicat miercuri, în exclusivitate, informația că Primăria Municipiului București, care organizează licitația pentru achiziționarea a 100 de tramvaie noi cu fonduri europene, a solicitat turcilor de la Durmazlar să urce DUAE în sistemul electronic de achiziții publice.

Aceasta înseamnă că turcii sunt pe punctul de a câștiga licitația, deoarece au oferit cel mai bun preț, în condițiile în care și oferta lor, și cea a asocierii dintre Astra Vagoane Călători Arad și CRRC (China) fuseseră admise ca fiind conforme. DUAE (Document Unic de Achiziție European) este un document care facilitează participarea operatorilor economici la procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică. DUAE nu se solicită decât ofertantului clasat pe primul loc.

Joi, Primăria Capitalei a dat publicității un comunicat, care nu a fost transmis și către Club Feroviar, așa cum ar fi fost normal, prin care susține că informațiile publicate de noi sunt ”eronate” și ”speculații”, ”de vreme ce evaluarea ofertelor depuse în cadrul procedurii nu este încă finalizată”.

Gabriela Firea atacă gratuit. Documentul există

În comunicatul respectiv nu apare însă nicăieri mențiunea că turcilor de la Durmazlar nu li s-ar fi cerut urcarea în SICAP a DUAE, deci nu dezminte esența informației publicate de noi.  Primarul general spune doar că informația respectivă nu ar fi trebuit să ajungă la noi. „Reiterăm faptul că activitatea Comisiei de evaluare a ofertelor, și implicit orice fel de informații care se referă la această etapă sunt confidențiale (sublin.ns.), conform prevederilor legale în domeniu, până la finalizarea procedurii. Dosarul achiziției devine public după finalizarea procedurilor, aspect prevăzut de art. 217 din Legea 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare. Rezultatul procedurii urmează să fie comunicat după întocmirea raportului procedurii și validarea de către ANAP”, se arată în document.

 

Ultimele Articole