miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

BREAKING Gabriel Mocanu demisionează de la conducerea Metrorex. Cine îi ia locul

Directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu demisionează din funcție, în urma disensiunilor cu ministrul Cătălin Drulă.

Gabriel Mocanu demisionează Război la Metrorex carduri contactless la metrou Ziua Metroului

UPDATE Mesajul lui Gabriel Mocanu și bilanțul pe 2020

”Metrorex informează că, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație din 26.02.2021, venind în întâmpinarea anunțurilor publice din ultima perioadă și având și motive personale, Gabrel Mocanu, numit din 03.07.2020, director general al Metrorex, a solicitat aplicarea articolului 11 alin. 11.2.4 din contractul de mandat – încetarea acestuia prin acordul de voință al părților si revenirea, conform articolului 4, alin.4.1.14 pe poziția deținută anterior.

Pentru preluarea unui nou mandat a fost propusă, de către președintele Consiliului de Administrație, doamna Mariana Miclăuș, care a mai îndeplinit funcția de director general Metrorex, în perioada noiembrie 2019 – iulie 2020.

Faţă de cele prezentate, diretorul general, Galbriel Daniel Mocanu, mulțumeşte tuturor colaboratorilor, salariiaţilor, reprezentanților administrației locale și centrale. precum şi publicului călător pentru rolul corect în care rolul și funcțiunile rețelei de metrou sunt susținute şi utilizate.

2020 a fost un an neobișnuit pentru toți și chiar dacă mulți ne dorim să îl uităm, acesta și-a pus amprenta pe întreaga activitate.

În acest timp, am trecut totuși marea majoritate cu bine prin pandemie și am continuat să ne îndeplinim sarcinile de serviciu, finalizând Magistrala 5 de metrou: Secțiunea Râul Doamnei-Eroilor, cu 10 stații și un depou.

De asemenea, s-au finalizat și lucrările la extensia sistemului de control trafic al Magistralei 4 Laminorului – Depou străulești, astfel încât s-a putut reduce timpul de succedare între trenuri, cu circa 40%.

La final de an s-au terminat și lucrările de modernizare a sistemului de taxare, astfel încât s-a început imprimarea cartelelor contactless, creând premisele unei integrări depline cu STB și alți operatori de transport. Tot pe final de an s-a semnat contractul pentru achiziția a 13 trenuri de metrou dedicate Magistralei 5, cu posibilitatea de extensie cu încă 17 trenuri”, se arată într-un comunicat de presă redactat după ședința CA.

UPDATE Mariana Miclăuș, director general interimar

”Consiliul de Administrație al Metrorex a luat act de renunțarea la mandat înaintată de domnul Gabriel Mocanu. Atribuțiile sale vor fi preluate pentru o scurtă perioada de doamna Mariana Miclăuș, până la desemnarea unui nou director general cu contract de mandat provizoriu”, a anunțat Ministerul Transporturilor.

”Am făcut o cerere pentru a părăsi această funcție cu acordul părților. Acum se discută în Consiliul de Administrație”, a declarat Gabriel Mocanu pentru Club Feroviar în urmă cu câteva minute.

”În cadrul ședinței CA, venind în întâmpinarea anunțurilor publice din ultima perioadă și având și motive personale, am solicitat aplicarea articolului 11 alin. 11.2.4 din contractul de mandat încetarea acestuia prin acordul de voință al părților si revenirea, conform articolului 4, alin.4.1.14 pe poziția anterior deținută la Direcția infrastructură”, a precizat Mocanu.

Nu se știe deocamdată cine va prelua funcția de director general al Metrorex, fiind vehiculate, pe surse, numele lui Dumitru Șodolescu și al Marianei Miclăuș. Ambii au mai ocupat funcția de director general al societății de transport cu metroul din București.

În ultima lună s-a manifestat un conflict deschis între ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu.

Gabriel Mocanu demisionează, după atacurile lui Cătălin Drulă

Ieșirile publice ale lui Cătălin Drulă despre Metrorex au ținut agenda publică de la Transporturi în ultima lună.

Ministrul a tunat și fulgerat împotriva creșterii fondului de salarii de la societatea de transport cu metroul și a lansat amenințări la adresa sindicatului condus de Ion Rădoi,  dar și la cea a conducerii executive, reprezentate de directorul general Gabriel Mocanu.

Ultima răbufnire publică a lui Cătălin Drulă pe tema situației de la Metrorex a avut loc joi seara într-o emisiune la B1 TV. Precedenta se produsese fix în urmă cu o săptămână, la Aeroportul Henri Coandă, unde a participat la inaugurarea pistei 2, recent modernizată.

CITEȘTE și Afirmațiile lui Cătălin Drulă despre Metrorex, demontate punct cu punct. Pe partea economică

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole