spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

Fuziunea Siemens-Alstom este cea mai buna optiune

In timpul conferintei de presa sustinuta de Siemens si Alstom, reprezentantii ambelor companii, Joe Kaeser, CEO Siemens AG, si Henri Poupart-Lafarge, CEO Alstom, au concluzionat ca tranzactia este cea mai buna alternativa si ca noul joint-venture va face fata cu succes provocarilor de mobilitate la nivel global. Companiile estimeaza ca pana la sfarsitul lui 2018, tranzactia va fi finalizata, iar noua companie, denumita Siemens Alstom, isi va incepe activitatea. In urma tranzactiei, Siemens va detine 50% plus din actiunile noii companii, in timp ce CEO-ul Alstom, Henri Poupart-Lafarge va conduce joint-venture-ul. „Vom uni activitatile de mobilitate ale ambelor companii si le vom aduce la urmatorul nivel impreuna. Tranzactia este o fuziune a doua entitati egale in spiritul unui parteneriat puternic. Siemens va detine o cota de 50% plus in compania astfel rezultata. Pana la sfarsitul lui 2018, ne asteptam sa finalizam tranzactia si sa lansam activitatea de transport la nivel european, dar si global. Acest lucru ne ajuta sa aratam lumii ca suntem hotarati sa modelam viitorul mobilitatii pentru clientii nostri si pentru Europa. Am analizat cu atentie care ar fi cea mai buna optiune. Cea mai buna optiune pentru clientii nostri, cea mai buna optiune pentru Europa, cea mai buna optiune pentru angajatii nostri, dar si pentru actionarii nostri pe termen lung. Rezultatul analizei a fost cu siguranta Alstom. Alstom este cea mai buna optiune. Iar acum este momentul cel mai potrivit”, a declarat Joe Kaeser, CEO Siemens AG.
De asemenea, pentru Alstom, tranzactia este cea mai buna fuziune pe care compania ar fi putut sa o faca, crearea unui nou lider global al industriei feroviare. „Pentru Alstom, aceasta este cea mai buna fuziune la care ne-am fi putut gandi vreodata. Odata confruntati cu aceasta oportunitate de a crea un nou lider de talie mondiala si dupa ce am efectuat aceasta analiza interna si am discutat la nivel intern care este cea mai buna optiune pentru Alstom, Siemens a fost prima companie la care ne-am gandit”, a declarat Henri Poupart-Lafarge, CEO Alstom.
Conform declaratiilor sale, „aceasta actiune nu a fost o fuziune disperata, nu exista niciun fel de urgenta care sa ne impinga sa facem acest lucru pentru ca Alstom se bucura de un dinamism extraordinar, de un moment bun intr-o piata in crestere. Nu ne aflam intr-o piata in restrangere”. Lafarge a mai explicat ca cele doua tendinte ale pietei, globalizarea si digitalizarea, creeaza noi oportunitati, dar si noi concurenti precum companiile chineze, cele japoneze sau coreene. De asemenea, aceste tendinte genereaza o serie de complementaritati intre cele doua companii care, impreuna, pot aborda cu succes provocarile de mobilitate. „Acestea sunt cele doua tendinte din piata noastra si ele explica de ce fuziunea dintre Siemens si Alstom este cea mai potrivita. De aceea, am decis sa combinam doua companii in crestere pentru a crea noi oportunitati pentru clientii si angajatii nostri”, a declarat Lafarge.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole