Fuziunea Siemens Alstom ar putea fi amanata

Desi finalizarea tranzactiei era asteptata pentru sfarsitul anului calendaristic 2018, la 8 iunie, Alstom a anuntat ca fuziunea cu divizia de mobilitate a Siemens ar putea fi amanata pana in prima jumatate din 2019. „Din cauza pregatirilor documentelor premergatoare tranzactiei si a eforturilor de colectare a datelor din mai multe tari, nu putem sa excludem o posibila amanare a termenului de finalizare a tranzactiei cu cateva luni, probabil in prima jumatate a lui 2019”, au declarat surse din cadrul Alstom.
La 8 iunie, Siemens si Alstom au depus cererea de obtinere a autorizatiei de fuziune din partea Comisiei Europene. Pana in iulie, companiile vor sti daca pot obtine aprobarea antitrust din partea UE pentru fuziunea planificata.
Tranzactia va fi supusa aprobarii actionarilor companiei Alstom in timpul Adunarii Actionarilor din 17 iulie 2018, precum si aprobarii autoritatilor de concurenta.
Reamintim ca la sfarsitul lunii mai, Ministrul francez al Economiei a acordat companiei Siemens autorizatia privind investitiile straine. De asemenea, Autoritatea Pietelor Financiare i-a acordat Siemens o scutire neconditionata de la completarea obligatorie a ofertei de preluare pentru actiunile ramase ale companiei rezultate dupa finalizarea tranzactiei.
In septembrie 2017, Siemens si Alstom au semnat un memorandum de intelegere pentru fuziunea diviziei de mobilitate a Siemens, inclusiv a tractiunii feroviare, cu Alstom.