joi, septembrie 21, 2023
spot_imgspot_img

Furtună pe calea ferată în Ungaria, trenuri internaționale românești întârziate cu orele

A fost furtună pe calea ferată în Ungaria noaptea trecută, iar din această cauză două trenuri internaționale românești au întârzieri de ore bune.

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA a anunțat, printr-un comunicat postat pe site-ul propriu, că din cauza fenomenelor meteo extreme de pe rețeaua MAV, următoarele trenuri internaționale au sosit în cursul nopții cu întârzieri cuprinse între 100 și 160 minute: IRN 473 și IRN 347.

De fapt, potrivit datelor publice ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, trenul IRN 347 Wien Hauptbahnhof – București Nord are, la ora publicării acestei știri, o întârziere de 178 de minute, adică aproape trei ore.

Furtună pe calea ferată în Ungaria. Sunt posibile și alte întârzieri

În funcție de evoluția situației, sunt posibile și alte decalări ale orariilor trenurilor, a precizat operatorul feroviar de stat.

”În contextul avertizărilor meteo din cursul acestei zile, mai sunt posibile întârzieri şi/sau modificări în programul de circulație al trenurilor de călători. CFR Călători ia măsuri operative și a pregătit locomotive diesel, puse la dispoziția managerului de infrastructură – CFR SA pentru eventualele situații apărute”, se mai arată în comunicatul citat.

Și în România sunt anunțate furtuni puternice

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de furtuni, vijelii şi grindină, în următoarele 24 de ore.

Este vorba de o avertizare cod portocaliu, valabilă în intervalul 6 august, ora 10.00 – 7 august, ora 03.00. De asemenea, este valabilă şi o avertizare meteo ANM de cod galben, valabilă în intervalul 6 august, ora 10.00 – 7 august, ora 06.00.

Avertizarea meteo de la ANM se referă la vijelii puternice, averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină, în mai multe judeţe din ţară.

Ultimele Articole