spot_img
joi, mai 19, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Furtună la Timișoara, trenuri oprite din cauza copacilor căzuți pe șine. UPDATE S-a reluat circulația

A fost o noapte de foc pentru ceferiști, după ce o furtună la Timișoara a doborât zeci de copaci peste calea ferată, iar mai multe trenuri sunt oprite și la această oră.

UPDATE S-a reluat circulația feroviară

CFR SA a anunțat că traficul feroviar a fost reluat la ora 11,00 pe secția CF Caransebeș – Orșova. Toate trenurile oprite în gări, în intervalul orar necesar desfășurării operațiunilor de intervenție pentru reluarea traficului în condiții de siguranță, vor tranzita segmentul Slatina – Timiș – Teregova, cu locomotivă Diesel.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că circulația feroviară este oprită temporar în partea de vest a țării, pe raza Regionalei CF Timișoara, între stațiile Caransebeș și Orșova unde, din cauza furtunilor violente, arborii prăbușiți de pe versanți  au rupt linia de înaltă tensiune și au blocat calea ferată.

Zeci de angajați feroviari acționează cu utilaje încă din cursul serii pentru tăierea arborilor, îndepărtarea acestora de pe linia de cale ferată și înlocuirea liniei de înaltă tensiune, ruptă pe mai multe secțiuni, între stațiile Slatina – Timiș – Zeregova. Pentru a asigura accesul echipelor de intervenție în zona afectată, opt trenuri de călători staționează în gările  adiacente până la finalizarea lucrărilor de eliberare a gabaritului și înlocuirea liniei de contact, pentru repunerea acesteia sub tensiune.

Furtună la Timișoara. Șase trenuri oprite pe traseu

Trenurile oprite temporar în gările Poarta, Vălișoara, Domașnea Cornea și Crușovăț:

IR 1693 (București Nord – Timișoara)

IR 1696 (Timișoara Nord – București Nord)

IR 1695 (București Nord – Timișoara Nord)

R 9551 (Orșova – Crușovăt)

Trenul privat 15594 (Arad-Constanța)

Trenul privat 15593( Constanța-Arad)

O altă zonă afectată de vremea nefavorabilă este segmentul feroviar Lainici – Pietrele Albe, de pe secția Târgu Jiu – Pietroșani (Regionala CF Craiova), unde s-a intervenit în cursul nopții pentru eliberarea căii ferate de arborii prăbușiți de pe versanți în gabaritul căii, iar traficul feroviar a fost redeschis cu tracțiune Diesel pe zona afectată.

Ultimele Articole