joi, septembrie 21, 2023
spot_imgspot_img

Furtună în Ardeal. Trenul Satu Mare-Mangalia are întârziere șase ore, perechea lui – cinci

După valul de caniculă din ultimele săptămâni, în noaptea de miercuri spre joi a fost furtună în Ardeal, fapt ce a cauzat întârzieri enorme în circulația trenurilor de călători. Trenul IRN 1941 va ajunge la destinație după mai bine de 24 de ore (19 ore durata normală a călătoriei, plus șase ore întârziere).

SNTFC CFR Călători a anunțat miercuri dimineață, printr-un comunicat postat pe site-ul propriu, că în cursul nopţii 26/27 iulie 2023, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile în zonele Gheorgheni – Izvorul Mureșului, s-au produs deranjamente la infrastructura feroviară (lipsă de tensiune în linia de contact/căderi de copaci) ce au condus la întreruperea temporară a circulației. Din această cauză au survenit întârzieri cuprinse între 30 și peste 360 minute în circulaţia trenurilor CFR Călători, astfel:

IRN 12406, Brașov – Valea lui Mihai – 281 de minute.

IRN 1941, Satu Mare – Mangalia – 376 de minute.

R 1942, Mangalia – Satu Mare – 300 minute.

IRN 1642, Baia Mare – București – 300 de minute.

IRN 1641, București – Baia Mare – de 300 minute.

Furtună în Ardeal. Circulația feroviară va fi complet dată peste cap

În urma acestor deranjamente, circulația trenurilor va fi afectată la nivelul întregii rețele, fiind necesare decalări ale orelor normale de circulație pentru asigurarea legăturilor la destinația finală pentru toți pasagerii trenurilor întârziate.

Circulația în zonele afectate se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CNCF CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată. CFR Călători a pus la dispoziția managerului de infrastructură tracţiune diesel, după producerea deranjamentelor.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru problemele întâmpinate, se mai arată în comunicat.

Ultimele Articole