spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

VIDEO Furtuna Dennis provoacă haos în transportul feroviar din Marea Britanie. Trenuri anulate

Furtuna Dennis a lovit sâmbătă cu putere Marea Britanie, iar meteorologii au emis atenționări potrivit cărora ea își va face simțită prezența și duminică. Din cauza ploilor abundente și a rafalelor de vânt extrem de puternice, transportul feroviar în Regatul Unit este grav afectat.

Adrian Bărbulescu

Furtuna Dennis

Sute de case riscă să fie afectate de inundaţii, iar intemperiile afectează traficul feroviar şi rutier şi există de asemenea un risc de pene de curent.

Dennis, ridicat la rangul de ”ciclon bombă”, potrivit AccuWeather, loveşte Marea Britanie la o săptămână după ce furtuna Ciara a provocat haos şi a perturbat traficul. În unele zone din Marea Britanie sunt aşteptate în două zile cantităţi de precipitaţii care cad în mod normal într-o lună.

Furtuna a lovit puternic în a doua parte a zilei de sâmbătă şi va continua duminică, fiind vizate cu precădere nordul şi sud-vestul Angliei şi Ţara Galilor. Autorităţile au făcut apel la populaţie să îşi asigure mobilierul de grădină, în special trambulinele, după ce rafalele puternice de vânt de săptămâna trecută au ridicat în aer câteva astfel de obiecte care au aterizat pe liniile de cale ferată.

Furtuna Dennis a doborât arbori pe calea ferată în mai multe zone

În unele zone, au fost trenuri anulate din cauza inundării liniilor sau a arborilor căzuți pe șine. Acolo unde a fost posibil, a fost introdusă transbordare auto pentru pasagerii trenurilor blocate.

National Rail, compania de stat care administrează infrastructura feroviară din Marea Britanie, a introdus limitări de viteză pe anumite secții, pentru siguranța călătorilor. Autoritățile au făcut apel la cetățeni să se informeze temeinic înainte de a porni la drum, notează The Guardian.

Zeci de trenuri au fost anulate pe Coasta de Est a Angliei

London North Eastern Railway (LNER), companie feroviară care operează pe Coasta de Est a Angliei, a anulat sâmbătă 13 trenuri care făceau legătura între Gara King’s Cross din Londra și Leeds, respectiv Harrogate.

Oficialii companiei au anunțat că vor fi introduse restricții de viteză în mai multe regiuni din Regatul Unit și că vor opera un program redus de circulație a garniturilor. În consecință, vor fi întârzieri și anulări de trenuri. Conducerea LNER se așteaptă ca trenurile să fie foarte aglomerate în cursul zilei de duminică, așa că au făcut apel la pasageri ca, în măsura posibilităților, călătoriile să fie amânate pentru luni, 17 februarie.

În cursul zile de duminică, 16 februarie, următoarele trenuri vor fi anulate de LNER:

12:32 London King’s Cross – Leeds

13:32 London King’s Cross – Leeds

20:01 Peterborough – Lincoln

10:45 Leeds – London King’s Cross

17:05 Harrogate – London King’s Cross

18:02 Harrogate – London King’s Cross

Furtuna Dennis aduce rafale de vânt de până la 112 km/oră

Nu mai puțin de 30 de avertizări au fost emise în Anglia, fiind aşteptate inundaţii, în timp ce alte 238 de avertismente au fost pentru posibile inundaţii, potrivit Agenţiei Mediului.

Sunt prognozate rafale de vânt de până la 112 kilometri la oră şi ploi torenţiale. ”Furtuna Dennis va aduce un val de vreme cu potenţial perturbator în cursul week end-ului şi au fost emise avertizări de vânt puternic şi ploi torenţiale. ‘În anumite zone din Devon, sudul Ţării Galilor, nordul Angliei şi câteva regiuni din sudul Angliei – de la Andover spre est – precipitaţiile vor fi deosebit de abundente şi persistente”, existând riscul producerii de inundaţii, a declarat Paul Gundersen, meteorolog şef în cadrul Met Office.

Un total de 75 de militari ajută la construirea de baraje şi la repararea de baraje pentru inundaţii în Yorkshire, nordul Angliei, unde solul este deja saturat de apă după ploile de săptămâna trecută. ”Guvernul nu va ezita să se folosească de toate mijloacele pentru a atenua efectele furtunii Dennis”, a declarat ministrul Apărării de la Londra, Ben Wallace.

Ultimele Articole