spot_img
miercuri, iulie 6, 2022
spot_img

VIDEO GALERIE FOTO Furtuna de zăpadă Filomena a blocat traficul feroviar la Madrid

Furtuna de zăpadă Filomena a făcut ravagii în regiunea Madridului, unde mai mulţi oameni au fost blocaţi în maşini pe timpul nopţii, sunt străzi blocate şi copaci căzuți.

Aeroportul Barajas din Madrid este închis, iar transportul feroviar a fost blocat, informează News.ro.

Primarul Madridului, José Luis Martínez-Almeida, le-a cerut locuitorilor capitalei Spaniei să nu iasă din casă decât dacă este o situaţie „foarte gravă”. Alte nouă provincii se află sub cod roşu de ninsori:  Albacete, Cuenca, Toledo, Guadalajara, Valencia, Castellón, Tarragona, Teruel şi Zaragoza. Stratul de zăpadă ajunge şi la 50 cm.

Furtuna de zăpadă Filomena a izolat feroviar Madridul. Nu intră și nu iese niciun tren

Operatorul feroviar de stat din Spania, Renfe, a  suspendat serviciile sale de mare viteză (AVE) pe toate rutele care unesc Madridul de comunitatea din Valencia și Regiunea Murcia în cursul dimineții de sâmbătă, din cauza ninsorilor puternice care au dus la acumularea de cantități mari de zăpadă pe calea ferată.

Ulterior, responsabilii Renfe au anunțat pe contul oficial de Twitter că sunt suspendate toate cursele feroviare care au ca origine sau ca destinație Madrid, atât cele AVE, cât și trenurile de lung parcurs și cele de mediu parcurs. De asemenea, sunt suspendate toate trenurile dintre Andalucía și Cataluña.

Ultimele Articole