VIDEO Furtuna Ciara provoacă întârzieri ale trenurilor în Marea Britanie. Oamenii sunt sfătuiți să rămână în case

9 februarie 2020

Furtuna Ciara a lovit puternic vestul Europei și provoacă anulări de curse aeriene și întârzieri ale trenurilor, mai ales în Marea Britanie.

Furtuna Ciara

Duminică sunt așteptate precipitații şi rafale de vânt cu viteze de până la 120 km/oră terestru şi 140 km/oră pe mare, în Olanda. Există posibilitatea de perturbări în traficul aerian, întârzieri și anulări de zboruri pe Aeroportul Internaţional Schiphol Amsterdam. Sunt posibile căderi de copaci atât pe șosele cât și pe căile ferate.

Institutul belgian de meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de vânt puternic pentru ziua de duminică, pentru întreaga ţară. Codul portocaliu este valabil de duminică la la ora 10.00 şi până luni, la ora 11.00.

Furtuna Ciara a ajuns la Londra

Oficiul de Meteorologie a emis o avertizare meteo de „pericol pentru viețile oamenilor” pentru toată Marea Britanie, în condițiile în care furtuna Ciara lovește Londra cu vânturi puternice, ceață și ploi. Vor fi în jur de 24 de ore de ploaie puternică ce va perturba trenurile, autobuzele și serviciile de ferry boat din Londra și Kent.

Cel puțin zece companii de cale ferată au transmis avertizări ”do not travel” și alte 20 și-au averizat pasagerii să se aștepte la întârzieri, anulări și întreruperi ale serviciilor în acest weekend din cauza furtunii Ciara, cu posibile resturi aruncate pe șine, distrugea cablurilor aeriene și restricții de viteză.

Printre companiile care i-au avertizat pe pasageri să rămână acasă se numără Gatwick Express, Great Northern, LNER, Northern, Southeastern, Southern, Thameslink, Grand Central Hull Trains și TransPennine Express, informează The Guardian.

În clipul alăturat se poate observa cum se manifestă furtuna în Gara Kirkham din Anglia. În total, șase avertizări meteorologice sunt în vigoare la nivel național pentru 30 de ore, în acest weekend, cu riscuri de vânturi puternice, inundații, valuri mari și resturi. Această furtună este rezultatul unui sistem de presiune joasă care se dezvoltă în Atlanticul de Nord.

Între timp, furtuna a ajuns în Scoția. Întreg programul naval a fost dat peste cap și anulat și oamenii avertizați să se adăpostească. Valuri uriașe și-au făcut apariția și rămâne de văzut dacă vor exista inundații.