spot_img
vineri, iulie 1, 2022
spot_img

Interpelare în Parlament. Șeful Poliției Călărași, acuzat de furt de șină de cale ferată

Deputatul PSD Dumitru Coarnă a susținut miercuri în Parlament o declarație politică, dând citire unei sesizări prin care șeful Poliției Călărași, Emil Deacu, este acuzat că a coordonat o grupare care se ocupa cu furt de șină de cale ferată.

furt de șină de cale ferată

”Mai mulţi poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean Călăraşi sesizează următoarele: Poliţia municipiului Călăraşi din cadrul I.P.J. Călăraşi este condusă de comisarul șef de poliţie Deacu Emil, prin împuternicire, de aproximativ un an. Acesta este titularul funcției de şef al Biroului Rutier al municipiului Călăraşi de la începutul anilor 2010, iar înainte să fie împuternicit ca şef al Poliției municipiului Călăraşi, a fost împuternicit adjunct al şefului, din data de 03.02.2020. Comisarul șef de poliţie Deacu Emil poate fi acuzat de: luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, toate acestea în formă continuată”, a spus Dumitru Coarnă de la tribuna Camerei Deputaților.

În sesizarea citită de deputat, se arată că Emil Deacu intervine în dosarele penale instrumentate de politişti aflaţi în subordinea sa. Astfel, la data de 3 februarie 2020, în prima zi de împuternicire a comisarului şef ca adjunct al Poliţiei municipiului Călăraşi, IPJ Călărași a fost sesizat de către o angajată a SC Nutrisoia SRL Călărasi cu privire la faptul că din incinta societăţii au fost sustrase mai multe bunuri.

Comisarul șef ar fi intervenit pentru a mușamaliza dosarul de furt de șină de cale ferată

”S-a constituit o echipă operativă formată din comisar şef Deacu Emil (nefiind un eveniment deosebit, nu înţelegem ce căuta!) şi alţi agenţi de poliţie. În urma cercetărilor, s-a stabilit că autori necunoscuţi, prin desfacere, au sustras şină de cale ferată de pe o lungime de aproximativ 900 metri. Tot pe parcursul cercetărilor la fața locului faptei, echipa operativă a fost sesizată de un alt angajat al SC Optim SA Popescu Mircea, că din incinta societăţii au fost sustrase bazine metalice, componente de cale ferată, dar şi alte bunuri metalice. Prejudiciul total depăşeşte cu mult suma de 100.000 euro, conform adreselor comunicate de societăţile păgubite”, se arată în sesizare.

Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi şi repartizat unui agent de poliţie care a depistat autorii furtului. ”În declaraţiile date, cei doi suspecţi/inculpaţi precizează că toată operaţiunea de furt a fost planificată şi coordonată de comisarul şef de poliţie Deacu Emil şi toate materialele sustrase din incinta celor două societăţi au fost transportate cu autocamioanele cu numerele de înmatriculare (…), ce aparţin, de asemenea, lui Deacu Emil, dar sunt înmatriculate pe numele unor interpuşi. Furtul materialelor s-a desfăşurat pe parcursul a mai multor seri, după lăsarea întunericului, în jurui orei 21:00 şi de fiecare dată când se efectua cântărirea fierului sustras, Deacu Emil era prezent și participa efectiv la cântărire. dar şi la efectuarea plăţii. Pe tot parcursul audierii autorilor furtului, Deacu Emil a discutat cu aceștia pe holul din faţa birourilor poliţistilor care efectau cercetările, de mai multe ori, fapt ce a atras atenţia poliţiştilor, mai ales că unii inculpaţi chiar recunosc în declaraţiile date că Deacu Emil a venit de mai multe ori pe holul unde acesta aştepta pentru audiere şi le-a transmis că: o scoatem noi la capăt”, se mai arată în declarația lui Dumitru Coarnă.

Deputatul Dumitru Coarnă a înaintat materialul primit spre competenta soluţionare către IGPR, Ministerul de Interne şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (A.B.)

Ultimele Articole