duminică, mai 28, 2023
spot_img

Trei bărbați, arestați pentru furt de motorină din vagoane. Au fost prinși în flagrant

Trei bărbați au fost arestați pentru 30 de zile pentru furt de motorină din vagoane, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Potrivit unui comunicat al IPJ Constanța, citat de Ziua de Constanța, din cercetări a reieșit faptul că persoanele în cauză ar fi sustras, în repetate rânduri, motorină de la vagoanele cisternă ce staționau într-o stație de cale ferată.

”La data de 28 octombrie a.c., polițiștii de la transporturi Constanța au realizat o acțiune, în urma căreia au fost prinși, în flagrant delict, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 26 de ani, în timp ce sustrăgeau 880 de litri de motorină din vagoanele unui tren de marfă staționat, iar ulterior au valorificat-o, către un alt bărbat, contra sumei de 4.200 de lei. Întreaga cantitate de motorină a fost recuperată și predată persoanei vătămate. Autoturismul folosit la săvârșirea infracțiunii a fost ridicat, în vederea continuării cercetărilor. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducere fără permis“, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Furt de motorină din vagoane. Cei trei bărbați au fost încarcerați

La finalizarea cercetărilor, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

„Ulterior, bărbații au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea arestării preventive. Instanța de judecată a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, precum și de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța“, au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Ultimele Articole