spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

FOTO Furt de motorină la Calea Ferată din Moldova. 14 canistre, aruncate din locomotivă

Un nou furt de motorină a fost depistat de polițiști la Calea Ferată din Moldova. Poliția de Frontieră anunță că a zădărnicit zilele trecute o tentativă de a fura 350 de litri de combustibil.

Două persoane au fost surprinse în flagrant delict în apropierea căii ferate, unde din locomotiva unui tren marfar au fost aruncate 14 canistre pline cu motorină, iar ele le încărcau într-o mașină, informează ziarul Național.

Incidentul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute la ora trei dimineața, când o patrulă mobilă a Direcției regionale Sud a Poliției de Frontieră a luat urma unui automobil ce se deplasa spre Prut. Mașina a oprit în apropierea căii ferate de lângă satul Slobozia Mare, iar la scurt timp un tren marfar a încetinit în preajma celor două persoane. Din locomotiva trenului au fost aruncate 14 recipiente din plastic a câte 25 de litri fiecare, pline cu combustibil.

Riscă închisoare de până la patru ani pentru furt de motorină

Polițiștii de frontieră au dejucat planurile celor doi necunoscuți în timp ce aceștia încărcau canistrene cu motorină în mijlocul de transport.

Oamenii legii au constatat că bărbatul de 51 de ani și femeia de 46 de ani erau soț și soție, cu domiciliul în satul Giurgiulești, raionul Cahul, iar el este și angajat al Î.S. Calea Ferată din Moldova.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele implicate în această afacere riscă amenzi de până la 67.500 de lei moldovenești (aproximativ 15.500 de lei românești), muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la patru ani.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole