spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Doi hunedoreni, săltați de polițiști pentru furt de la calea ferată. Prejudiciu de 1,2 milioane de lei

Doi hunedoreni au fost ridicați de polițiști pentru furt de la calea ferată, după ce au fost prinși în flagrant în timp ce transportau cu mașina 53 de relee.

furt de la calea ferată furturi de la calea ferată viol în Gara Ivești

Pe parcursul acestui an au fost furate sute de relee, a căror valoare este de aproape 300.000 de euro, de pe mai multe tronsoane de cale ferată din judeţul Hunedoara, de o grupare specializată.

Gruparea, formată din cinci hunedoreni, din Călan şi Băiţa, cu vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani, între care şi o tânără în vârstă de 19 ani, a comis pe parcursul acestui an, mai multe furturi furturi de relee tip fişă de pe Magistrala 200 (între Zam şi Şibot), secţia de cale ferată 202 (Simeria – Petroşani) şi secţia 207 (Simeria – Hunedoara). Aceştia au fost depistaţi de oamenii legii la începutul acestei săptămâni, în timpul unei acţiuni organizate de poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi, în colaborare cu cei de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi jandarmii hunedoreni. O parte din releele sustrase au fost valorificate ca fier vechi la o societate de colectare deşeurilor metalice din Călan, informează site-ul local Servus Press.

Reținuți pentru furt de la calea ferată

În timpul acţiunii, oamenii legii au reuşit să prindă în flagrant doi dintre suspecţi, Nicolae G. şi Constantin B., ambii din Călan, care transportau într-un autoturism 53 de relee sustrase de pe calea ferată din zona Ciopeia – Subcetate.

În plus, poliţiştii au stabilit că autoturismul cu care cei doi transportau marfa furată fusese la rândul lui furat din Austria şi avea numere de înmatriculare false, iar şoferul, Nicolae G., avea permisul de conducere suspendat. Pe numele celor doi a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, distrugere şi semnalizare falsă şi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul cauzat se ridică la 1,2 milioane de lei.

Ultimele Articole