spot_img
miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img

Doi tineri și un minor au fost condamnați pentru furt de la calea ferată pe M200

Doi tineri de 24 și 26 de ani și un minor au fost condamnați pentru furt de la calea ferată pe M200, faptă care s-a petrecut în 2019.

Furtul a fost comis pe Magistrala 200, la Simeria, unde se derulau lucrări de modernizare a infrastructurii feroviare, informează Mesagerul Hunedorean. Contractul prevedea și înlocuirea instalațiilor de semnalizare feroviară, firma executantă a introdus cablurile de cupru pentru noua instalație, dar acestea au fost furate.

”Societatea a contractat servicii de reînnoire a instalațiilor de cale ferată, context în care, de la sfârșitul lunii august-începutul lunii septembrie 2019, angajații acestei societății și-au desfășurat activitatea la tronsonul de cale ferată situat între localitățile Orăștie și Simeria, fiind înlocuită instalația de dirijare a traficului feroviar. Concret, au fost montate cabluri de semnalizare, din cupru, care au fost întinse între dublele de cale ferată și apoi îngropate sub balast, urmând ca, la finalizarea întregii rețele, această nouă instalație să fie dată în funcțiune, concomitent cu scoaterea din funcțiune a instalației existente. După trasarea șanțului între dublele de circulație și întinderea cablului de semnalizare în lungime de aproximativ 2.500 de metri, s-a solicitat unei echipe formate din șapte muncitori necalificați să se prezinte la punctul de lucru din zona menționată anterior, pentru a proceda la astuparea cablului cu balast”, se arată în dosar.

Furt de la calea ferată, la adăpostul întunericului

Muncitorii au finalizat doar o parte a lucrării, astfel că a rămas la vedere cablul, iar pe timp de noapte a fost furat. Cei trei suspecți l-au tăiat cu toporul, în bucăți cu lungimea de aproximativ 50 metri fiecare, iar apoi l-au transportat cu o căruță.

Suspectul de 24 de ani, cunoscut cu antecedente penale, respectiv condamnări pentru infracțiuni contra patrimoniului aplicate de instanțe de judecată din Franța, a fost condamnat doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare. Complicele său a primit aceeași pedeapsă, iar minorul o măsură educativă pe o perioadă de patru luni.

Ultimele Articole