spot_img
marți, noiembrie 29, 2022
spot_img

Doi tineri giurgiuveni, reținuți de polițiști pentru furt de componente de cale ferată

Doi tineri cu vârste de 19 ani şi 20 de ani, din judeţul Giurgiu, au fost reţinuţi de poliţişti pentru furt de componente de cale ferată.

”La data de 7 noiembrie 2022, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Giurgiu au fost sesizaţi direct, de către un angajat al Districtului Linii 2 Vadu Lat, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras 370 de plăci metalice de prindere şi componente CFR depozitate în vederea înlocuirii, în incinta districtului, cauzând un prejudiciu de 91.000 de lei. În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă, care a constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității joi de IPJ Giurgiu și citat de Agerpres.

În urma cercetărilor făcute în cauză, poliţiştii au identificat 303 plăci metalice, dintre cele sustrase, în curtea unei societăţi comerciale, din localitatea Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, al cărei obiect de activitate îl reprezintă comercializarea materialului feros.

Mandate de percheziție pentru furt de componente de cale ferată

Astfel, miercuri, 23 noiembrie, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Giurgiu, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în comunele Clejani şi Bucşani, la locuinţele a patru persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, cei doi tineri cu vârste de 19 şi 20 de ani, domiciliaţi în comuna Bucşani, respectiv Clejani, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propuneri procedurale.

Ultimele Articole