spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

Cinci bărbați au fost prinși de polițiștii hunedoreni când furau șine de cale ferată

Cinci bărbaţi au fost prinși de polițiștii hunedoreni când furau șine de cale ferată scoase din uz în urma lucrărilor efectuate la infrastructura feroviară între staţiile Băniţa şi Merişor.

Ei sunt cercetaţi de poliţiştii de la Transporturi Feroviare, fiind învinuiţi că au furat 390 de metri de şină de cale ferată, cu o greutate de peste 23 de tone, a informat luni Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, citat de Agerpres.

Furtul a fost reclamat poliţiştilor pe 22 martie, când în zona staţiilor Merişor şi Ohaba de Sub Piatră a fost semnalată lipsa mai multor bucăţi de şină ce fuseseră depozitate de-a lungul căii ferate.

Cei cinci bărbați furau șine de cale ferată și din zona Subcetate-Hațeg

O zi mai târziu, poliţiştii TF din Petroşani au depistat în trafic, în zona intersecţiei Petroşani – Aninoasa – Defileul Jiu, lângă DN 66, o autoutilitară şi un autoturism de teren în care se aflau mai multe cupoane de şină. Cercetările au arătat că bucăţile de şină fuseseră furate din zona liniei Subcetate-Haţeg, după cum a relatat recent Club Feroviar.

”În urma probatoriului administrat de către organele de poliţie s-au identificat prezumtivii autori ai furturilor comise din localitatea Ohaba de sub Piatră, cât şi sustragere de şina dintre staţiile CF Băniţa şi Merişor, în persoana a cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 29 şi 43 de ani. Faţă de aceştia a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar”, a precizat IPJ Hunedoara.

Şinele sustrase, în greutate de 23.100 kg, au fost găsite luni la sediul unei firme, în urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara cu sprijinul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Gorj, menţionează sursa citată.

Ultimele Articole