spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

FS Italiane semneaza acord pentru dezvoltare feroviara urbana

Directorul Executiv al FS Italiane, Renato Mazzocini, si CEO-ul Cassa depositi e prestiti (CDP), Fabio Gallia, au semnat un acord pentru dezvoltarea noilor retele de transport feroviar urban din Italia.
Conform acordului, FS Italiane si CDP vor contribui in mod activ la identificarea si promovarea proiectelor care au legatura cu noile lucrari de extindere a infrastructurilor existente, folosind o abordare care incurajeaza participarea capitalului privat, inclusiv schemele de parteneriat public-privat (PPP-uri).
„Eficienta retelei de transport feroviar urban este foarte importanta pentru dezvoltarea mobilitatii integrate door-to-door. FS Italiane, care a facilitat transportul de mare viteza intre orasele italiene cu trenurile noastre Frecciarossa, isi ia angajamentul sa elimine lacunele din infrastructura urbana proiectand, implementand si administrand infrastructura necesara, alaturi de partenerii nostri locali si autoritatile locale”, a declarat CEO-ul companiei FS Italiane.
FS Italiane si CDP promit nu doar sa imbunatateasca mobilitatea urbana, dar si sa sprijine procesul de transformare urbana a oraselor italiene prin crearea unei retele de servicii integrate de ultima generatie care sa aduca beneficii cetatenilor, dar si comunitatii.
Dezvoltarea retelelor metropolitane este un factor strategic al mobilitatii integrate si durabile care poate reduce nivelul congestiei si al emisiilor poluante avand un impact pozitiv asupra productivitatii si integrarii socio-economice intre centrul orasului si periferie.

Ultimele Articole