vineri, mai 17, 2024
spot_img

FS face publică strategia sa de dezvoltare

fsRenato Mazzoncini, directorul general executiv al Ferrovie dello Stato Italiane (FS) a anunţat care sunt pilonii principali ai noului Plan de afaceri al Grupului FS în septembrie 2016.
Planul pe 10 ani (5+5) constă în angajamentul faţă de o mobilitate integrată (şi prin noul proiect tehnic „Traveling Companion” („Tovarăş de călătorie”)), fuziunea anunţată cu ANAS, restructurarea activităţii de transport de marfă a Grupului, dezvoltarea activităţilor internaţionale şi analizarea IPO (ofertă publică iniţială).
În sensul obligaţiei de mobilitate integrată asumată de FS, creşterea transportului public local va constitui un factor cheie al noului Plan de afaceri, în condiţiile angajamentului FS de a deveni punctul de acces al mobilităţii integrate şi de a prelua conducerea în cazul gestiunii ineficiente a companiilor de transport public local. În privinţa unei posibile achiziţii a ATAC, Renato Mazzoncini a confirmat interesul şi dorinţa de a controla compania, dar a subliniat că în prezent nu există astfel de discuţii cu Guvernul de la Roma.
„Traveling companion” este un proiect nou pentru care FS lucrează la un alt proiect tehnic în scopul de a conferi grupului feroviar statutul de „punct de acces al mobilităţii integrate”.
Un prim pas al strategiei digitale a fost acordul dintre FS şi Google Maps vizând găsirea informaţiilor referitoare la călătorii şi orarele  trenurilor. Potrivit lui Mazzoncini, „nu se intenţionează folosirea acestui instrument pentru cumpărarea biletelor. Dorim să ne continuăm şi să ne consolidăm relaţia cu clienţii”.
În ceea ce priveşte fuziunea cu ANAS, un grup operativ a făcut eforturi în ultimele două luni în vederea soluţionării chestiunii legate de mecanismul de remunerare al Anas, dat fiind că Grupul FS obţine cei 50% din veniturile sale de pe piaţă. „Acest grup operativ a lucrat în paralel pe două direcţii diferite. Prima a fost aceea de a identifica sinergiile corporative, iar a doua, de a asigura că după fuziunea cu Anas, FS va rămâne în afara perimetrului administraţiei publice”.
În legătură cu analizarea IPO, Planul de afaceri va viza, de asemenea, identificarea patrimoniului companiei în vederea listării la bursă. Pentru aceasta, IPO se va efectua din altă perspectivă decât în trecut. Conducerea superioară a dat asigurări că 2017 va fi anul în care se vor evalua oportunităţile IPO şi că nu vor exista divizări ale activelor Grupului.

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole