luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Frumosu, expert BEI. Banii PNRR nu sunt suficienți pentru necesarul de dezvoltare a României

Banii primiți de către România prin Programul Național de Redresare și Reziliență nu sunt suficienți pentru necesarul de dezvoltare al României și trebuie găsite instrumente inteligente care să îi completeze cum ar fi PPP, spune Mihai Frumosu, expert BEI.

Finanțările prin PNRR sunt un subiect cald, la ordinea zilei, dar sumele primite de România nu vor fi suficiente, a spus marți Mihai Frumosu, expert senior BEI la Conferințele Club Feroviar – Infrastructură, eveniment aflat la a XV-a ediție.

„Suntem o țară ce am devenit membru UE și nu putem continua să fim dependenți de fonduri UE. La un moment dat trebuie să atingem o maturitate prin care să ne descurcurcăm prin forte proprii”, a opinat el.

Frumosu a prezentat un studiu potrivit căruia protecția mediului în statele membre nu se poate face fără o schimbare a atitudinii populației, iar calea ferată asigură o parte mare a măsurilor avute in vedere. BEI va deveni o bancă a acțiunilor climatice în 2025 iar 50% din acțiunile băncii vor fi pentru acțiune climatică și sustenabilitate din punct de vedere a mediului.

Urmăriți aici prezentarea expertului BEI

Mihai Frumosu a avertizat că în viitor Comisia Europeană va impune clauze de reformă iar statele care nu vor reuși aceasta vor fi penalizate. Reforma trebuie văzută în ansamblu nu ca măsuri separate, este necesar un ”plan integrat”, a opinat Mihai Frumosu. (D.C.)

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole