miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Franta: investitii pentru linia Vendôme-Trôo

05-frantaUn proiect de investitii de 4 milioane de euro aflat in curs de desfasurare de la inceputul acestui an va permite modernizarea liniei feroviare Vendôme-Trôo. Linia, in folosinta din 1881, are 15 km si nu este in prezent electrificata. Linia este utilizata actualmente de societatea Axéréal pentru transportul de cereale si de Trenul Turistic din Valea Loarului – Vallée du Loir (TTVL).
Finantarea este asigurata de regiunea Centru-Val de Loire (30%), Axéréal (30%), SNCF (19%), departamentul Loir-et-Cher (16,5%), precum si comunitatile Pays de Vendôme, Vallées Loir et Braye si orasul Vendôme.
Modernizarea presupune inlocuirea a 8000 de traverse, adaugarea a 500 tone de balast, inlocuirea a 100 m de sine, refacerea a cinci treceri la nivel si repararea viaductului peste raul Loir. Proiectul urmeaza sa asigure continuarea transportului pe calea ferata al echivalentului incarcaturii a 4.000 de camioane.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole