spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Franta comanda inca noua trenuri Bombardier

Compania franceza SNCF a comandat alte noua trenuri Regio 2N produse de Bombardier, in valoare de 96 de milioane de euro. Aceasta comanda reprezinta o optiune la un contract semnat in 2010 pentru 860 de trenuri.

Regio 2N, un tren supraetajat spatios, a fost proiectat pentru a raspunde cerintelor pasagerilor pe liniile care deservesc suburbiile la sute de km de centrul Parisului. Designul trenului imbunatateste accesul calatorilor, iar platformele de access de la bordul vehiculelor faciliteaza distribuirea fluxului de calatori catre zonele cu scaune. De asemenea, trenul este dotat cu aer conditionat, un sistem de informare a calatorilor dinamic si prize puternice pentru dispozitivele mobile.

Cu aceste 9 trenuri suplimentare, numarul total al trenurilor Regio 2N care circula pe reteaua SNCF Transilien, pe liniile R, N si D, ajunge la 134. Primele trenuri au fost puse in operare in decembrie 2017 pe linia R.

„Astfel de investitii masive din partea Ile-de-France Mobility pentru achizitia de trenuri moderne si confortabile vor imbunatati rapid calitatea calatoriilor zilnice cu trenul”, a declarat Laurent Bouyer, Presedintele Bombardier Transport Franta.

Pana in prezent, zece regiuni franceze au comandat un numar total de 382 de trenuri Omneo/Regio 2N. Platforma Omneo ofera trenuri pentru servicii suburbane, regionale si intercity.

Ultimele Articole