duminică, iulie 14, 2024
spot_img

Franţa: Bpifrance investeşte în Sirail

07-SirailBpifrance, prin intermediul fondului Croissance Rail, a investit 3,2 milioane euro în grupul Sirail. Sirail este o companie importantă pe piaţa franceză a producătorilor de cabluri feroviare, fiind specializată în cabluri electrice pentru toate tipurile de material rulant. Sirail este un furnizor pentru marile companii de construcţii feroviare prin activităţile sale de proiectare, instalare şi mentenanţă a sistemelor de cabluri.
Intrarea Bpifrance în capitalul Sirail a fost realizată în cadrul reorganizării acţionariatului istoric al grupului, creării unei unităţi de subtretanţă în Slovacia şi extinderii în străinătate prin achiziţia Confecta GmbH. Confecta operează în acelaşi domeniu de activitate ca şi Sirail pentru clienţi precum Bombardier, Siemens şi Alstom.
Sirail, care este un partener strategic al Bombardier,  are 300 de angajaţi în Franţa şi puncte de lucru în Laval şi Crespin (Franţa), precum şi o unitate de subtretanţă în Tunisia. În 2015, Sirail a avut o cifră de afaceri de 31 milioane de euro.
“Această dublă operaţie de reorganizare a acţionariatului Sirail şi de creştere externă în Germania este o etapă majoră în ciclul de dezvoltare economică a grupului. Suntem gata acum să cucerim alte segmente de piaţă, să achiziţionăm alte societăţi în Europa şi să însoţim clientul nostru istoric Bombardier pe mai multe şantiere ale acestuia pe plan internaţional”, a declarat Olivier Piganeau, preşedintele Sirail.
Bpifrance, filială a Casei de Depozite şi a statului francez, gestionează fondul Croissance Rail, care are drept obiectiv achiziţionarea de participaţii minoritare în întreprinderile performate cu activitate însemnată în sectorul feroviar din Franţa şi susţinerea acestora în proiectele lor de inovaţie, creştere externă şi dezvoltare pe piaţa internaţională. Alstom Transport, Bpifrance, SNCF, Bombardier Transport şi RATP sunt cei cinci investitori care au dotat fondul Croissance Rail cu 40 milioane de euro.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole