sâmbătă, februarie 17, 2024
spot_img

Franta: Bouygues si Eiffage solicita fonduri suplimentare pentru lucrari de mare viteza

07-sncfCompaniile Bouygues si Eiffage reclama de la administratorul infrastructurii feroviare franceze SNCF Réseau peste 400 de milioane de euro suplimentare pentru lucrarile realizate in prezent pe liniile de mare viteza. Companiile au inaintat cererea deorece considera ca au fost constranse sa realizeze lucrari in afara contractelor pentru doua linii de mare viteza.
Bouygues, care realizeaza linia de ocolire pentru Nimes si Montpellier pentru suma de 2,3 miliarde de euro, reclama peste 200 milioane de euro de la SNCF Réseau pentru lucrari neprevazute in contract. Printre acestea se numara realizarea unui pod mai lung decat era prevazut initial.
In acelasi timp, Eiffage, care are un contract pentru linia de mare viteza Le Mans-Rennes in valoare de 3,3 miliarde de euro, solicita aproape 200 milioane de euro suplimentare, pentru modificari aduse contractului.
Potrivit procedurilor prevazute in contracte, vor fi numiti experti pentru a stabili daca cererile celor doua companii sunt intemeiate sau nu. Avizul expertilor va fi dat in aceasta primavara.

Ultimele Articole