Frankfurt investeste peste 280 milioane euro in reteaua light rail

Municipalitatea din Frankfurt a demarat proiectul de extensie a retelei de transport light rail. Astfel, extensia cu 2,7 kilometri a Liniei U5, din Gara Centrala Frankfurt catre zona Europaviertel, este estimata la 281,4 milioane euro. Din aceasta suma, Landul Hessen va asigura o finantare de 31 milioane euro.

Restul finantarii va fi asigurata de catre Municipalitatea din Frankfurt,  de la bugetul Guvernului federal german si de catre Stadtwerke Verkehrsgesellschaft Frankfurt am Main – VGF (compania de transport public din Frankfurt), care opereaza o retea de noua linii de metrou si zece linii de tramvai.

Autoritatile estimeaza ca Linia U5 va fi data in folosinta catre sfarsitul anului 2022. Noua extensie va deservi patru statii, inclusiv una situata in subteran la Guterplatz.

Constructia statiei subterane este realizata de un consortiu  format din PORR Germania si Stump Spezialtiefbau. Utilajul de forare a tunelurilor (TBM) va fi pus in functiune in 2018, iar forarea tunelurilor va dura cinci ani. Lucrarile pe sectiunea de suprafata a liniei light rail vor incepe in 2020.