spot_img
miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img

CFR va încasa chirie din activitățile comerciale derulate în parcul de pe strada Liniei – proiect al primarului Ciucu

CFR va încasa chirie din activitățile comerciale derulate în parcul de pe strada Liniei, terenul rămânând în proprietatea CFR SA și în administrarea Primăriei Sectorului 6, care a reînnoit un contract cu gestionarul infrastructurii pe cinci ani.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a efectuat luni o vizită prilejuită de începerea lucrărilor la parcul de pe strada Liniei, în imediata vecinătate a complexului comercial Plaza. Edilul a explicat că terenul rămâne în proprietatea CFR SA, dar că un contract de administrare a acestuia existent încă din perioada primarului Gabriel Mutu a fost prelungit cu încă cinci ani. Veniturile din chirii vor reveni CFR SA a spus Ciprian Ciucu.

Liniile nu vor fi dezafectate, ci doar acoperite cu o structură de lemn care ulterior va putea fi îndepărtată pentru a se implementa – dacă se va dori acest lucru – proiectul trenului metropolitan inițiat de Nicușor Dan.

În opinia lui Ciprian Ciucu, șansele acestui proiect sunt „zero”, cel puțin până la noile alegeri. Suntem la jumătatea mandatului de primar și nimic nu s-a întâmplat. Lipsesc sursele de finanțare, lipsesc studiile de fezabilitate, proiectele, licitațiile etc, iar acestea nu se pot face în doar doi ani. În plus, proiectul nu este sustenabil, căci la 200 de metri de-o parte se găsește linia de metrou, la alți 200 de metri în cealaltă parte se găsește linia de tramvai de pe Preciziei, a spus el. Ar fi fost necesar un studiu de trafic gen destinație-origine care să arate ce cerere este pentru acest tren metropolitan.

Ciucu a mai spus că este adeptul prelungirii magistralei de metrou cu realizarea unui park-ride destinat traficului dinspre Domnești Ilfov, însă că există alte proiecte prioritare și scumpe, precum realizarea unor noi artere de circulație.

Am dat ordinul de începere pentru amenajarea Parcului Liniei, de 42.000 de mp!! În Militari, Lujerului. Am promis ca voi identifica cât mai multe terenuri foste industriale din Sectorul 6 pe care le voi amenaja ca spații verzi de calitate, parcuri, locuri plăcute de petrecere a timpului liber! Acesta este un nou astfel de teren! Mulțumiri Ministerului Transporturilor și CFR Infrastructură pentru ca ne-am asociat și putem face lucruri faine pentru bucureșteni!

Valoarea investiției este undeva pe la 13,5 milioane de lei, iar durata lucrărilor este de 12 luni. Terenuri de sport, piste de biciclete, spații verzi, picnic, terase, tot ce trebuie!”, a scris după eveniment pe pagina sa de socializare primarul.

Proiectul se va derula în două etape. Lucrarea este executată de asocierea formată din:
Garden Center Grup SRL, Ro-Verde Landscaping SRL, Cris Garden SRL, Geca Impex PM SRL și DFS Center Grup SRL

Peste 42.000 de mp, amenajați în prima etapă

În prima etapă, va fi amenajată o suprafață totală de 42.098 mp, gândită ca o zonă de promenadă, care va costa 13.564.243 lei, fără TVA.

Parcul Linei va include piste de biciclete, terenuri de baschet, skatepark, loc de joacă pentru copii, spațiu pentru câini, fântână drydeck, hamace, fotolii tip puf. Totodată, calea ferată va fi încadrată peisagistic și acoperită cu un deck de lemn.

De asemenea, arborii, arbuștii și plantele perene vor fi plantați pe o porțiune de 5.000 mp din suprafața parcului. Lucrările se vor termina în 12 luni, iar perioada de garanție este de 48 de luni.

Până la sfârșitul anului, va începe și etapa a 2-a de amenajare, care se va întinde pe aproximativ 25.000 mp și se va continua spre Bd. Doina Cornea, fostul Vasile Milea.

Ultimele Articole