spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

FOTO, VIDEO. Ard și cad ca muștele. Două locomotive CFR Călători în flăcări în două zile

Mai multe echipaje ale pompierilor militari din Somcuta Mare și Baia Mare au fost solicitate sa intervină marți la stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva care tracta garnitura de navetiști Baia Mare – Jibou. Un alt incendiu a avut loc tot miercuri în Vâlcea, implicată fiind o locomotivă deținută tot de CFR Călători.

 

Incendiul a izbucnit la compartimentul motor al locomotivei în halta Fersig (comuna Satulung), potrivit emaramures.ro.

Acesta este al doilea incident feroviar din aceasta lună, după cel din 15 iunie când o locomotiva s-a defectat între Fersig și Miresu Mare, iar trei trenuri au fost blocate timp de câteva ore, notează publicația menționată.

Incendiu și în Vâlcea. Dacă merg la deal, iau foc

Odată cu creșterea temperaturilor, numărul incidentelor similare a crescut. Tot joi, în cealaltă parte a țării, în Vâlcea, a luat foc o altă locomotivă CFR Călători. Potrivit publicației voceavalcii.ro (sursă foto, video), în jurul orei 10.33, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la locomotiva unui tren de călători aflat în mișcare, pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea, în apropierea haltei Turnu din localitatea Călimănești.


La fața locului au fost trimise trei autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și un echipaj al SVSU Călimănești. Din fericire, nu au fost persoane rănite, călătorii existenți, in jur de 60 de persoane, autoevacuându-se până la sosirea echipajelor de intervenție.

Pentru limitarea propagării incendiului, s-a luat măsura decuplării locomotivei de restul garniturii. În același timp, pompierii au acționat pentru răcirea zonei compartimentului motor, unde zona era supraîncălzită.

La scurt timp de la sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul a fost stins în fază incipientă, ulterior fiind asigurată răcirea compartimentului motor timp de aproape două ore.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la conductorii electrici neizolați corespunzător.

Aproximativ jumătate din pasagerii din tren și-au reluat călătoria cu alte mijloace de transport găsite individual, restul călătorilor așteptând preluarea de către o altă garnitură.

CFR Călători dă detalii

 

Conducerea CFR călători a venit cu detalii privind incendiul de la Vâlcea. „Astăzi – 29 iunie 2022, în jurul orei 10:13, în halta Mănăstirea Turnu, s-a produs o degajare de fum la locomotiva trenului R 2064 care circulă pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea. Conform procedurilor aferente unor asemenea situații, a fost avizat serviciul 112, o echipă de intervenție deplasându-se la fața locului pentru limitarea efectelor degajării de fum.

Siguranța și securitatea pasagerilor și a personalului propriu nu au fost puse în pericol. Cei 60 călători care se aflau în tren au coborât până la reluarea în condiții de siguranță a circulației trenului remorcat de o locomotivă de ajutor sosită de la Râmnicu Vâlcea.
CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere”.

Ultimele Articole