sâmbătă, mai 11, 2024
spot_img

FOTO, VIDEO. Adrian Criț, STB SA: Tramvaiul Astra a trecut probele tehnice cu brio

Tramvaiul Astra pentru București a trecut probele tehnice cu brio, a declarat joi dimineață Adrian Criț, directorul general al STB SA, dând asigurări că acest tramvai este unul „modern” și că testele „au fost trecute cu brio”.

Adrian Criț, însoțit de jurnaliști, de Valer Blidar, acționarul Astra Vagoane Călători, de Vasile Diaconescu, directorul general al Astra Vagoane Călători, și de Stelian Bujduveanu, viceprimar al Capitalei, s-au deplasat cu unul dintre tramvaiele noi pe traseul lui 41.

„Suntem multumiți. Așteptăm să se finalizeze recepția și să le vedem pe stradă pentru bucureșteni. Nu există nicio problemă cu recepția (…) înțeleg că s-au finalizat probele tehnice, așteptăm comisia de recepție să vină cu procesul verbal de recepție și apoi putem, din acel moment, să le dam bucureștenilor”, a spus viceprimarul Bujduveanu.

Adrian Criț a precizat că până la finele lunii ianuarie speră să vină al 20-lea tramvai care să fie pus pe traseul lui 41. Joi dimineața va sosi al 12-lea în depoul Militari.

STB SA a școlarizat până acum 50 de vatmani pentru acest tramvai, iar în final vor fi 300, adică câte trei pe fiecare unitate.

Din punct de vedere al infrastructurii necesare mai sunt de făcut investiții pe liniile pe care se dorește introducerea tramvaiului. Două peroane, și anume cel de la Cașin și cel de la Ciurel, trebuie încă modificate pentru asigurarea accesibilității.

Dacă se dorește introducerea tramvaiului pe linia 1, atunci trebuie modificate și aceste peroane, aceasta fiind una dintre precondițiile luate în calcul încă de la început, a mai spus Criț.

Din punct de vedere tehnic, toate probele „au fost trecute cu brio”, urmând ca „în perioada care va veni să vedem ce mai este de făcut din punct de vedere al documentației”, a mai spus el.

 

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole