miercuri, mai 1, 2024
spot_img

FOTO Vagoane noi la Căile ferate ucrainene, produse la Krukiv

Uzina de la Krukiv a livrat cinci vagoane noi la Căile ferate ucrainene, Ukrzaliniznița, în perioada în care țara vecină este atacată de Rusia.

„Ukrzaliniznița a primit cinci vagoane noi cumpărate de la fabrica de vagoane Krukiv pe baza unui contract. Mulțumim partenerilor pentru disponibilitatea de a aproviziona un depou al căii ferate chiar și în condițiile agresiunii militare rusești. Aceste vagoane vor permite evacuarea și mai multor cetățeni ucraineni în zone sigure și vor efectua primele curse către Liov (la granița cu Polonia – n.red.). Reamintim că, de la începutul războiului, Ukrzaliniznița a evacuat deja peste un milion de cetățeni ucraineni, folosind întregul parc de material rulant existent”, se arată într-o postare de pe contul oficial de Facebook al companiei feroviare din țara vecină.

Vagoane noi la Căile ferate ucrainene. Uzina Krukiv fabrică vagoane de călători din 2001

Uzina de producere a materialului rulant Krukiv este situată în regiunea Poltava din Ucraina, pe malul drept al râului Nipru.

Istoria acestei uzine începe în anul 1869, când aici a fost înființat un atelier pentru reparația mașinilor și a vagoanelor de cale ferată. Ulterior, în anul 1930, aici a început construcția de vagoane de marfă. Anul 2001 marchează începutul asamblării vagoanelor de călători, primele produse în Ucraina.

În România, CFR Călători a cumpărat ultimele vagoane noi în anul 2011. Iată că ucrainenii reușesc să facă achiziții de material rulant nou chiar și pe timp de război.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole