spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

FOTO. Tramvaiele poloneze pentru Iași au intrat în teste

Au început testele primului tramvai Pesa Swing 122NaJ-001 (T837BNA001) destinat municipiului Iași. Testele au fost efectuate în localitatea Bydgoszcz.

Mai multe fotografii au fost prezentate pe situl polonez transinfo.pl fiind preluate de către publicația stireadeiasi.ro.

Contractul de achiziție a celor 16 tramvaie PESA a fost semnat pe 27 aprilie 2020. Valoarea contractului este de aproximativ 163 milioane de lei, cu TVA, echivalentul a 33,1 milioane de euro, ceea ce înseamnă 2,06 milioane de euro pentru fiecare tramvai.

Cele 16 tramvaie PESA vor avea o capacitate de transport totală de minimum 230 de locuri, din care minimum 30 pe scaune fixe, nerabatabile și individuale. Toate tramvaiele vor avea dotări moderne: aer condiţionat, instalaţie de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de supraveghere video interior şi exterior, echipament pentru anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică a echipamentelor de ticketing şi o instalaţie de informare a călătorilor atât la interior, cât şi la exterior, sistem de numărare a călătorilor prin senzori video inteligenţi 3D etc. (D.C.)

Ultimele Articole