marți, aprilie 30, 2024
spot_img

FOTO. Stadiul lucrărilor Quick Wins de la Sibiu

Stadiul lucrărilor Quick Wins de la Sibiu. CFR SA anunță restricții privind circulația trenurilor în zona Sibiu, ca urmare a unor lucrări de tip QUICK WINS desfășurate între stațiile Tălmaciu – Siviu și Teiuș – Războieni. Lucrările au un grad de realizare de 30% – 82%.

Stadiul lucrărilor Quick Wins

Lucrările de reparații de tip QUICK WINS aflate în desfășurare la ora actuală pe cei 22,20 de km de cale ferată între stațiile Tălmaciu – Sibiu și pe intervalul Teiuș – Războieni, pentru creșterea vitezei de circulație la 120 km/h, înregistrează un stadiu de execuție de 45%, respectiv 30% – 82%. Între Tălmaciu și Sibiu, lucrările de reparații la suprastructura căii pe firul II au ajuns la un stadiu fizic de execuție de 45%, iar pe intervalul Teiuș – Războieni, progresul de execuție pe cele 8 șantiere deschise pe firul I este de 30% – 82%.

În cadrul acestor lucrări, constructorii înlocuiesc integral suprastructura căii-șină, traverse, material mărunt de cale, aparate de cale, iar pe intervalul Teiuș – Războieni, pe ambele fire de circulație, vor monta inclusiv dale elastice la toate cele 18 treceri la nivel.

Implicații

  • între Teiuș – Aiud și Unirea – Războieni trenurile de călători circulă doar pe firul II (din ambele din ambele sensuri) și cu restricție de viteză de 50 km/h în zona șantierelor de lucrări deschise pe firul I;
  • între Tălmaciu – Sibiu trenurile circulă pe firul I între Tălmaciu și Șelimbăr (din ambele din ambele sensuri) și cu restricție de viteză de 50 km/h în zona lucrărilor executate, iar de la Șelimbăr circulația spre/dinspre Sibiu este trasată prin Sibiu Triaj.

Adresăm scuzele necesare călătorilor pentru disconfortul creat și întârzierile care apar în circulația anumitor trenuri și îi asigurăm că aceste lucrări sunt necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de transport, scopul final fiind creșterea vitezei de circulație la 120 km/h și a gradului de siguranță.

Nouă șantiere operaționale pe raza SRCF Brașov, în cadrul programului de lucrări tip QUICK WINS, pentru ridicarea restricțiilor de viteză pe 20,55 km de cale ferată, între stațiile Tălmaciu – Sibiu, Teiuș – Aiud și Unirea – Războieni.

Scop lucrări tip QUICK WINS, finanțate din fonduri nerambursabile PNRR: lucrări pentru eliminarea restricţiilor de viteză prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii ferate între anumite zone kilometrice, care va conduce la creşterea vitezei de circulaţie pentru trenurile de călători, cu impact direct asupra creşterii siguranţei şi confortului călătorilor şi în acelasi timp diminuarea efectelor adverse asupra mediului.

 

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole