spot_img
sâmbătă, aprilie 1, 2023
spot_img

FOTO. Reșițenii și-au lepădat încălțările când s-au suit în primul tramvai Durmazlar nou

Firma turcă Durmazlar a livrat zilele trecute la Reșița primul tramvai din lotul de 12, prevăzut într-un contract semnat în 2020. Inexplicabil este faptul că reșițenii s-au descălțat când s-au suit în tramvai, lăsându-și încălțămintea la uși. Reșița a primit zilele trecute primul tramvai Durmazlar.

Un prim tramvai care va circula în Reșița a ajuns în municipiul de pe Bârzava, potrivit infocs.ro. Primarul Reșiței, Ioan Popa, și reprezentanții firmei producătoare au prezentat caracteristicile vehiculului.

Primul tramvai turcesc a ajuns cu bine la Reșița cu un transport agabaritic, iar pe parcursul anului vor veni și celelalte 12. Acestea vor fi garate în depoul de la Renk.  Valoarea unui tramvai este de circa două milioane de euro. Administrația locală spune că noile tramvaie  sunt supuse testelor la firma producătoare, iar de omologarea lor pentru Europa se ocupă o firmă din Polonia.

Reșițenii s-au descălțat la primul tramvai Durmazlar

Înregistrări video difuzate de publicația menționată arată tramvaiul pe o linie de depou și mai multe persoane care se descalță la urcare lăsându-și încălțămintea pe un suport amplasat la urcare. Unul dintre cei prezenți pare a zice că nu e necesară descălțarea, însă unul dintre musafiri își dă pantofii jos. Gestul probabil că nu are legătură atât cu obiceiul locuitorilor țării vecine de a se descălța la intrarea într-o casă sau spațiu privat, cât cu faptul că tramvaiul urma să fie vizitat de presă sau autorități, iar celor care s-au urcat în acesta le-a fost teamă să nu murdărească linoleumul.

Tramvaiele au o capacitate de 137 de persoane și sunt dotate la standarde europene. Viitorii vatmani au început deja pregătirea la Timișoara.

Valoarea contractului pentru cele 13 tramvaie este estimată la circa 25 de milioane de euro.

Ultimele Articole