spot_img
sâmbătă, mai 28, 2022
spot_img

FOTO. Ramele diesel „Fabricat în Ucraina” vor face legătura spre aeroportul din Kiev

Prima ramă diesel model DPKr-3, construită de KVSZ, a intrat în serviciul de pasageri pe ruta care leagă stația principală de cale ferată din Kiev cu Aeroportul Internațional Boryspil.

Intrarea noii rame în exploatare vine după ce aceasta a fost testată cu succes între localitățile Ternopil, Kiev și Kremenchug pentru a obține aprobarea de tip.

DPKr-3 este o variantă cu trei vagoane a ramelor suburbane DVK-2 KVSZ, lansată în 2014. Rama are o viteză maximă de 140 km / h este dotată cu motoare diesel Voith de 588 kW iar una dintre unități este lipsită de propulsie.

Rama are 170 de locuri dispuse pe două rânduri de câte două locuri la clasa I și 3 + 2 în clasa a doua, în timp ce capacitatea totală, inclusiv în picioare, este de 470 de pasageri. Există rampe retractabile pentru scaune cu rotile și o toaletă accesibilă persoanelor cu handicap.

Unitatea este proiectată să funcționeze la temperaturi de la -40ºC la 40ºC, cu un sistem de preîncălzire electrică care reduce consumul de combustibil și are o durată de viață de 40 de ani.

Ministrul adjunct pentru Infrastructură al Ucrainei, Dmytro Abramovych, a participat la lansarea DMU pe 27 decembrie. El a spus că serviciul aeroportului, Kyiv Boryspil Express, a transportat un milion de pasageri în primul său an de funcționare, spunând: „ruta este populară și dorim să o dezvoltăm “.

El a spus că DPKr-3 DMU a fost conceput pentru a fi „modern și confortabil” și pentru a răspunde cerințelor moderne de siguranță și fiabilitate, adăugând că „cel mai important, este fabricat în Ucraina”.

La București astfel de abordări patriotice, menite să încurajeze și dezvolte industria românească, lipsesc. Producătorii români nu numai că nu primesc contracte urmare a faptului că crează locuri de muncă în România sau pentru că ajută la reducerea exporturilor, ci sunt excluși din licitații pe nedrept. Primăria București a desemnat câștigătoare la achiziția a 100 de tramvaie o firmă din Turcia în condițiile unor nereguli grave în licitație, sancționate inclusiv de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. (D.C.)

Ultimele Articole