sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img

FOTO. Pasajul Drajna va fi gata de deschidere în 2023

Pasajul Drajna va fi gata de deschidere în 2023, ritmul execuției lucrărilor de către compania gălățeană Arcada fiind unul ridicat.

 

Mai multe fotografii au fost postate aici de către un pasionat. „Am avut plăcuta surpriză, în drum spre Galați, să văd în timp ce stăteam la barieră la Drajna că a început să prindă formă pasajul suprateran care se construiește acolo, peste calea ferată. Parcă simt că se mai mișcă lucrurile prin România când văd astfel de lucrări. Pasajul trece peste calea ferată și apoi continuă prin spatele caselor până aproape de intersecția cu A2. Acolo intră de fapt în drumul național, unde se va construi o intersecție în zona de ieșire de pe A2. În partea cealaltă, spre Slobozia, se va cupla cu drumul național la scurtă distanță după calea ferată”, spune fotograful lucrării. „Oficial, contractul avea termen în iunie 2023, dar mă aștept să fie finalizat în ianuarie, poate februarie 2023”, crede el.

Pasajul Drajna va fi gata de deschidere după investiții de 98 de milioane de lei

Valoarea investiției este de peste 98 de milioane de lei, fără TVA, din fonduri externe nerambursabile, iar termenul de execuție este de un an și jumătate. Compania gălățeană Arcada este specializată în construcția de poduri și pasaje rutiere și de cale ferată. Una dintre cele mai recente lucrări executate este calea ferată spre Aeroportul Henri Coandă, cu pasaj peste DN1, inaugurată pe 13 decembrie 2020. În sezonul estival, pe aici trec 80 de trenuri de călători și de marfă pe zi. După finalizarea investiției, se va elimina încă o trecere la nivel de pe Magistrala 800. În timpul sezonului estival, pe aici trec zilnic peste 80 de trenuri de călători și de marfă, ceea ce face ca timpul de așteptare la barieră să fie extrem de mare. Traseul drumului proiectat, inclusiv pasajul, este de 2,739 km.

 

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole