marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

FOTO. O furtună a dat peste cap Gara Cluj-Napoca

O furtună ce a durat doar câteva zeci de minute a dat peste cap în weekend traficul feroviar în gara Cluj-Napoca.

O furtună care a durat doar câteva zeci de minute a creat probleme serioase traficului feroviar din gara Cluj-Napoca, blocând accesul călătorilor în zona gării și dând peste cap instalațiile de semnalizare.

Mai multe străzi din oraș au fost inundate, iar o serie de guri de canal au refulat, demonstrând vulnerabilitatea infrastructurii în fața unor astfel de fenomene meteorologice extreme.

Potrivit presei locale, rapoartele meteorologice au indicat că în doar câteva minute s-au înregistrat între 30 și 40 de litri de apă pe metrul pătrat. Această cantitate mare de apă a copleșit sistemele de canalizare și a creat un adevărat coșmar pentru locuitorii și șoferii din Cluj-Napoca.

Gara Cluj-Napoca, dată peste cap

Unul dintre primele semne ale haosului care se instala în oraș a fost blocarea traficului rutier. Canalizările au fost depășite de cantitatea rapidă de apă care se scurgea pe străzi.

Probleme au apărut și sub pasajul căii ferate de pe strada Fabricii, unde apa a acoperit carosabilul, făcând circulația imposibilă pentru un timp.

Fotografii obținute de Club Feroviar indică defecțiuni ale sistemelor de semnalizare în gară din cauza ploilor. Apa a provocat scurtcircuitarea instalațiilor, iar pe luminoschemă au apărut indicații false, cum că liniile ar fi fost ocupate, deși acestea erau libere.

Potrivit presei locale, pasajul pietonal era încă inundat sâmbătă noaptea, apa ajungând la înălțimea de circa 15 cm.

Ultimele Articole