spot_img
marți, mai 24, 2022
spot_img

GALERIE FOTO. Iohannis și Orban au „testat” electoral linia spre Otopeni

Deși linia Gara de Nord – Otopeni nu e deschisă încă publicului călător, șeful statului, Klaus Iohannis, cel al Guvernului, Ludovic Orban, cel al Transporturilor, Lucian Bode s-au urcat luni la ora 12.00 la bordul unui automotor Desiro cu destinația Aeroportul Otopeni. Aceștia au participat la testele făcute la linie după alte teste făcute și săptămânile trecute. Pe durata testelor, trenurile nu sunt accesibile publicului călător. Totul în prezența televiziunilor și cu câteva zile înainte de alegeri. 

De vineri, două automotoare Siemens Desiro (cunoscute ca ”Săgeata Albastră”) fac teste pe noua conexiune feroviară spre Aeroportul Henri Coandă Otopeni, care este aproape de finalizare.

Materialul rulant a fost retras de pe un InterRegio București-Galați și de pe un Regio București-Urziceni. În consecință, trenul IR 1773 București Nord-Galați nu a mai fost operat cu Desiro, ci a fost format din locomotivă General Motors (GM) și două vagoane clasice, iar perechea R 7035/7038 București Nord-Urziceni-București Nord a fost tractată de o locomotivă DA adusă de la Ploiești, la care a fost atașat un vagon.

Șeful statului a cerut imperativ ca materialul rulant să aparțină operatorului feroviar de stat CFR Călători, și nu unei firme private, pentru a nu da naștere la speculații. Marțea trecută, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a călătorit de la Gara de Nord la Otopeni, însă la bordul unui automotor aparținând Transferoviar Călători (TFC). (D.C.)

Ultimele Articole