A fost semnat un acord pentru optimizarea liniei Praga-Munchen

Ministrul ceh al Transportului, Dan Ťok, a semnat o declaratie comuna cu omologul sau bavarez, Joachim Herrmann, cu privire la imbunatatirea infrastructurii feroviare transfrontaliere care are ca scop reducerea timpului de calatorie intre Praga si Munchen la mai putin de patru ore pana in 2030.
„Am cazut de acord sa construim o ruta comuna din Munchen via Furth im Wald, Česká Kubice catre Praga care va concura transportul auto si va reprezenta o alternativa reala la transportul aerian. In prima faza, vom reduce timpul de calatorie la 4 ore si 15 minute, insa scopul final este de 3 ore si jumatate pana la 4 ore”, a declarat Dan Ťok.
Constructia legaturilor feroviare este sustinuta si de Ministrul Federal de Transport, Alexander Dobrindt, deoarece aceasta ruta a fost actualizata ca prioritate si transferata la nevoi urgente in planul de transport federal 2030, ceea ce va permite o constructie mai rapida.
Conform declaratiei comune, cei doi reprezentanti au cazut de acord, pe langa posibilitatea unei calatorii mai rapide din Munchen, sa reduca timpul de calatorie pe ruta Nuremberg-Praga cu schimbare in Cheb la aprox. 4 ore. O cursa de test va fi introdusa la fiecare 2 ore inainte de lansarea serviciilor de transport de lunga distanta intre Praga si Munchen. „La doi ani de la punerea in serviciu a noii rute Pilsen-Rokycany, timpul de calatorie dintre Munchen si Praga va fi redus cu 20 de minute la cinci ore si jumatate”, a explicat Ministrul de Transport Ťok.
Principala prioritate de transport a Cehiei cu Bavaria este legatura Munchen – Nuremberg – Marktredwitz – Cheb – Pilsen – Praga si Munchen – Regensburg – Furth im Wald – Domažlice – Praga. Aceste rute sunt in prezent incluse in Planul de Dezvoltare al Rutelor Federale de Transport (BVWP 2030).

Alte stiri