A fost selectat constructorul liniei de metrou usor Helsinki-Espoo

Autoritatea de Transport din Helsinki HKL si directorul departamentului tehnic al Municipalitatii din Espoo au selectat asocierea YIT – VR Track pentru constructia proiectului LRT Jokeri. Proiectul este estimat la 275 de milioane de euro, suma dedicata costurilor de constructie, conform estimarilor clientului, ridicandu-se la aprox. 205-225 milioane de euro. Contractul include constructia liniei de metrou usor din Itäkeskus in Helsinki pana in Keilaniemi, Espoo. Contractul va fi semnat pana la sfarsitul lunii noiembrie. In cadrul contractului, HKL si municipalitatea din Espoo pot include optiuni privind constructia depoului, de exemplu.
Lungimea liniei LRT Jokeri va fi de 25 de km de la Itäkeskus, Helsinki pana in Keilaniemi, Espoo, via Pitäjänmäki si Leppävaara si va avea 33 de statii. Conform estimarilor, lucrarile de constructie la linia dubla de metrou usor vor incepe in 2019.
„Linia de metrou usor Jokeri este un proiect foarte important pentru intreaga zona metropolitana si ne inspira sa ne implicam in dezvoltarea durabila a zonei. Experienta noastra indelungata in constructia liniilor moderne de metrou usor ne ajuta sa contribuim eficient la dezvoltarea proiectului care sustine obiectivul nostru de a ne extinde operatiunile in mediul urban”, a declarat Jouni Kekäle, Vicepresedinte al Departamentului de Constructii in cadrul VR Track Oy.