A fost prezentat trenul Inspiro pentru Metroul din Sofia

In noiembrie, consortiul Siemens-Newag a prezentat companiei de metrou din Sofia, Metropolitan EAD, trenul construit pentru sistemul de metrou din capitala Bulgariei. Vehiculele vor fi livrate in 2018 si vor rula pe linia de metrou 3 a orasului care va fi data in exploatare in 2019.
In septembrie 2015, Metropolitan EAD a acordat consortiului Siemens-Newag un contract in valoare de 140 de milioane de euro pentru livrarea a 20 de trenuri de metrou Inspiro cu trei unitati, cu o optiune care include alte 10 vehicule. In cadrul contractului, consortiul va livra sistemul automat de protectie a trenului Trainguard MT.
Trenurile Inspiro pentru Sofia vor avea pantografe montate pe acoperis care le vor permite sa opereze in sisteme de tensiune diferite. In plus, trenurile vor fi dotate cu aer conditionat deoarece vor circula atat in tuneluri, cat si la suprafata.
Conform contractului, Newag este responsabil pentru proiectarea si instalarea interioarelor trenurilor, asamblarea trenurilor la fabrica din Nowy Sącz, livrarea vehiculelor finalizate, precum si furnizarea serviciilor de mentenanta in timpul perioadei de garantie.
In prezent, primul vehicul se afla in etapa finala de productie. Urmatoarele vehicule comandate vor fi asamblate treptat conform programului stabilit.