spot_img
sâmbătă, septembrie 24, 2022
spot_img

Fost patron de discotecă, numit în conducerea CFR Călători

Adunarea Generală a CFR Călători l-a numit în funcția de membru al Consiliului de Administrație pe Doru Iamandi, un tânăr de 34 de ani, membru PSD, totodată absolvent de inginerie mecanică, fost patron al unei discoteci din Regie și fost șef al Casei de Cultură a Studenților.

Numirea lui Doru Iamandi ar fi avut loc cu puțin timp înainte de Crăciun, respectiv în data de 23 decembrie 2021. El a fost numit în CA CFR Călători concomitent cu Marian Mihail Călin, director general adjunct al AFER.

conducerea CFR Călători
foto lumeapolitica.ro

Cine este Doru Iamandi

Politic, Doru Iamandi este membru al PSD. El a deținut în trecut și funcția de consilier PSD la Sectorul 1 din București. Iamandi a fost și membru al Tineretului Social Democrat (TSD).

Din punct de vedere profesional, Doru Iamandi este absolvent al Politehnicii bucureștene, Facultatea Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice, specializarea Roboți industriali.

În pofida domeniului interesant de inginerie absolvit, el nu a lucrat în domeniu. Cea mai lungă perioadă profesională a sa pare a fi cea de șef al Casei de Cultură a Studenților din București (șase ani). Iamandi nu a fost de găsit nici în mediul privat decât atunci când a lucrat la o firmă deținută de el împreună cu un asociat, cu obiect de activitatea restaurarea mobilei. El mai este asociat cu partenerul său și într-o altă firmă specializată în soluții de depozitare. În rest, el a activat la numeroase entități publice, fără a atinge ca activitate o perioadă de timp mare.

Patron de disco, cu voia PSD

Presa a relatat că Doru Iamandi a fost și patron al unui faimos club din Complexul studențesc al Politehnicii București – Regie, anume Clubul Maxx. Trebuie spus că repartizarea spațiilor comerciale din complex este răspunderea Universității Politehnica, iar o bună perioadă de timp Ecaterina Andronescu, membru de vază al PSD, a fost președinte al Senatului Politehnicii și rector al acesteia. Profesional, el a mai fost administrator al IOR SA, Compania Municipală de Tehnologia Informației București etc.

Mai multe informatii despre noul membru CA CFR Călători, aici într-un articol lumeapolitică.ro

Întrebat de către Club Feroviar dacă are calitate de acționar sau adminstrator al Clubului Maxx, Doru Iamandi a spus că aceasta s-a întâmplat „acum niște ani”. „Sunt absolvent de Politehnica din mediul privat, am fost și conducătorul unei instituții de stat sase ani, unde zic eu că am făcut și lucruri bune. E vorba de Casa de Cultură a Studenților 2015-2020. Nu mai sunt consilier. Am mai fost și în alte locuri și unde am fost, am făcut bine”, spune el.

Numirea unor membri de partid la conducerea companiilor de cale ferată, care astfel își rotunjesc veniturile, nu este un obicei doar al PSD, ci al tuturor partidelor care s-au succedat la cârma ministerului, inclusiv USR. Toate au călcat în picioare sau au trenat cât au putut de mult numirea unor manageri profesioniști, fără apartenență politică la șefia companiilor de stat. Cătălin Drulă a numit în CA al CFR Călători, spre exemplu, un specialist în logistică in industria țigaretelor, membru al USR.

Și în mandatul lui Lucian Bode și în cel al lui Dan Vâlceanu sau Cătălin Drulă au existat pe listele Consiliilor de Administrație oameni care nu aveau nicio legătură cu domeniul, dar aveau calitatea de membri de partid.

Ionuț Vasile a făcut parte din echipa de conducere a CFR Călători doar trei săptămâni

Cătălin Drulă l-a numit astfel în CA CFR Călători, cu puțin timp înainte de plecarea sa de la minister, pe Ionuț Vasile, (foto), un expert în logistica fabricanților de țigarete, participant fără noroc la alegerile locale de la Mogoșoaia din partea USR Plus.

 

 

Ultimele Articole