spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

Fost ministru al Transporturilor despre PNRR: Au uitat de metroul 1 Mai-Otopeni, căci cel din Cluj le aduce susținere politică

Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, crede că România trebuia să se concentreze pe metroul 1 Mai Otopeni din București, nu pe cel din Cluj, însă a fost preferat al doilea în schimbul susținerii politice acordate de primarul Emil Boc premierului Florin Cîțu.

miniștrii francezi să meargă cu trenul

Intervenția pe Facebook a fostului ministru al Transporturilor este una dură, actualii guvernanți fiind numiți niște „șmecheri” care vor să „palmeze” banii.

Redăm câteva idei ale fostului ministru:

„În loc să termine linia de metrou de la stația 1 Mai la Otopeni, au inclus în PNRR construcția metroului de la Cluj-Napoca. Licitația pentru linia și cele șase stații de metrou care să ducă la aeroportul Otopeni s-a desfășurat în 2019. S-au înscris mai multe companii pentru acest obiectiv de infrastructură. Nici până azi Ministerul Transporturilor nu a fost capabil să anunțe câștigătorul și să atribuie contractul! O rușine!”

„Orice proiect de infrastructură are trei etape mari: studiile de fezabilitate, proiectarea și execuția. În PNRR ar fi trebuit prevăzute proiecte mature, adică proiecte cu studiile de fezabilitate încheiate. Nici vorbă de așa ceva în planul cabinetului Cîțu”.

„PNRR este o iluzie în mâna unor șmecheri care se pregătesc să „palmeze” banii pentru redresarea României! Iar pe ce nu pot pune ei mâna – să se aleagă praful!

„Au ținut departe de ochii lumii atât planul, cât și anexele sale. Au orientat fiecare proiect către buzunarele larg deschise ale celor care îi susțin. Dintr-un plan național, au făcut unul politic. Iar după ce că l-au făcut cu dedicații, l-au făcut și prost!”

În postarea sa, Răzvan Cuc mai acuză faptul că regiunii Moldovei nu i s-a acordat atenția cuvenită. „Moldova este o regiune care este practic abandonată! Oricâte postări pe Facebook ar face ministrul sau circarii din această coaliție toxică de la guvernare”, spune el. (D.C.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole