A fost lansata licitatia pentru pregatirea Planului Operational Rail Baltica

Joint-venture-ul RB RAIL AS a anuntat lansarea unei licitatii deschise pentru pregatirea planului operational pentru Rail Baltica, avand ca termen de finalizare 26 septembrie 2017.
Obiectivul licitatiei este pregatirea Conceptului Operational general al coridorului feroviar Rail Baltica pe termen scurt, mediu si lung. Conceptul Operational va fi organizarea propusa pentru oferta de transport care va fi realizata pe linia Rail Baltica. Planul include toti factorii fizici, tehnici, resursele umane si cele organizationale pentru realizarea celei mai eficiente organizari de productie a liniei de cale ferata Rail Baltica. Obiectivele majore ale Planului sunt reducerea costurilor operationale pe durata de viata a infrastucturii si optimizarea planurilor de transport pentru clientii finali. Acest lucru va permite transferul unei cote de piata maxime catre calea ferata si, in special, catre Rail Baltica, in conformitate cu obiectivele instrumentului de finantare al Uniunii Europene, Mecanismul de Interconectare a Europei (CEF).
Rezultatele studiului Planului Operational vor fi folosite pentru a imbunatati solutiile tehnice si pentru a planifica implementarea proiectului. Acesta va servi si la optimizarea investitiilor in faza de constructie.