spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

A fost lansata constructia primei statii a liniei Koralm

Ministrul de Transport din Austria, Jörg Leichtfried, si Presedintele Consiliului de Administratie al ÖBB, Andreas Matthä, au lansat constructia statiei West Styria. Situata la est de tunelul Koralm, in Groß Sainkt Florian, sudul Austriei, aceasta este prima statie feroviara a noii linii Koralm care va avea 130 de km. Lucrarile de constructie vor dura 5 ani si vor fi finalizate pana la sfarsitul lui 2022.
„In numele Guvernului Federal, ÖBB construieste noua Koralmbahn. Alaturi de proiectul tunelului Semmering, acest proiect nou va reprezenta baza unei noi rute feroviare sudice si va imbunatati accesibilitatea”, a declarat Matthä.
Noua statie va avea 8 linii feroviare pe care vor circula trenuri intercity. Statia va avea 400 de spatii pentru park & ride si va oferi legaturi catre sistemul de transport cu autobuzul si serviciile de taxi. In plus, statia va deservi serviciile de transport regional din Wies-Eibiswald si Deutschlandsberg si va avea o linie scurta de legatura cu linia Graz – Viena-Eibiswald, operata de compania feroviara Graz-Köflacher Railway (GKB). Datorita legaturilor imbunatatite, timpul de calatorie intre Deutschlandsberg si Graz va fi redus de la 40 de minute la 25 de minute. Pe ruta feroviara Koralm, vor fi construite 12 statii si opriri, in timp ce 11 statii au fost covertite si modernizate.
Linia Koralm de 130 de km va lega Graz de Klagenfurt, capitala statului federal Carinthia din Austria. In august, autoritatile au decis sa construiasca o noua sectiune de 19 km a liniei principale pe ruta Graz- Werndorf.

Ultimele Articole