spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Georgia si Azerbaidjan lanseaza un nou serviciu de transport containerizat

ADY Express, o subsidiara a Cailor Ferate din Azerbaidjan, a anuntat lansarea unui nou tren bloc pe ruta Poti/Batumi (Georgia) – statia Kishly (Azerbaidjan).
Trenul circula pe aceasta ruta de trei ori pe saptamana si parcurge 900 de km in 30 de ore, conform companiei.
Tariful complet pentru transportul unui container cu o lungime de peste 6 m este de 800 de dolari, in timp ce, pentru un container cu o lungime de peste 12 m, costurile se ridica la 1 000 de dolari.
ADY Express opereaza patru coridoare de transport. Unul include trenul Viking, pe ruta Lituania – Belarus – Ucraina si Georgia – Azerbaidjan / Asia Centrala – China / Iran – India; Nomad Express, un coridor est-vest pe ruta China – Kazahstan – Marea Caspica – Azerbaidjan – Georgia – Turcia si / sau Marea Neagra – Europa; Coridorul Nord-Sud care ofera servicii de transport din India si tarile din zona Golfului Persic, catre Rusia, Europa de Vest, tarile baltice si cele scandinave; si coridorul Sud-Vest care ofera servicii de transport intre tarile UE si India.
Principalul obiectiv al companiei este cresterea capacitatii de transport intre Europa si Asia via Azerbaidjan, in acelasi timp oferindu-le clientilor preturi avantajoase.

Ultimele Articole