A fost inaugurata extensia tramvaiului catre Aeroportul din Tallinn

Incepand cu 1 septembrie, a fost pusa in serviciu extensia liniei de tramvai care leaga subdistrictul Ülemiste de Aeroportul din Tallinn. Linia de tramvai foloseste statia Ülemiste care va fi un viitor terminal in cadrul proiectului Rail Baltica.
„Cei care doresc sa mearga de la statia Baltic catre trenul suburban pot folosi serviciile trenurilor suburbane unde circula tramvaiul nr. 4”, a declarat Enno Tamm, presedintele consiliului de administratie al Tallinna Linnatranspordi AS, compania de transport a orasului.
Proiectul in valoare de 12,5 milioane de euro a primit o finantare de 85% din partea UE (EUR 9,8 milioane), restul fondurilor fiind acoperite de municipalitatea din Tallinn.
Constructia extensiei liniei de tramvai nr. 4 catre Aeroportul din Tallinn a inceput in primavara anului 2016. Ca parte a terminalului Ülemiste al Rail Baltica, in aprilie 2017, RB Rail AS a anuntat licitatia pentru „Studiul tehnic si de fezabilitate a unei legaturi feroviare (light rail sau tramvai) de la terminalul de calatori Ülemiste catre portul de pasageri Tallinn apartinand retelei TEN-T centrale (Portul Vechi – Vanasadam)”. Licitatia consta in elaborarea unui studiu pentru identificarea unei solutii optime din punct de vedere tehnic si economic pentru legatura dintre Vanasadam si Rail Baltica.
Foto: Rene Suurkaev/ERR